Jonas Berglund avgjorde länsderbyt i Piteå

Piteå kunde under gårdagen ta en lika efterlängtad som välbehövlig hemmaseger, när Kiruna besegrades. Trepoängaren var Piteås första på de tre senaste försöken hemma i LF-Arena.

Piteå2010-10-18 06:00
Efter 16.57 tilldömdes hemmalaget en straff efter att Joakim Högberg gjorts ner. Kirunas för dagen mycket duktige målvakt Sammy Gustafsson drog dock det längsta strået och 0-0 stod sig perioden ut. Efter 8.22 av andra rundan uppstod polsk riksdag, när domare Mikael Marklund först dömde mål för hemmalaget, men senare dömde bort detsamma. Från läktarplats såg det dock ut som att Marklund i slutändan fattade rätt beslut. Efter 14.01 kunde gästerna ta ledningen genom Joel Törmä, som resolut tryckte in 1-0 bakom Markus Nyberg i Piteås mål. - Målet var frukten av ett bra arbete, där vi tog oss ur vår försvarszon på ett kontrollerat sätt, menade gästernas tränare Lars-Peter Skogfält. Ställ kvitterade
Hemmalaget skulle dock kvittera efter 7.51 av tredje perioden, när Aaron Ställ smällde in returen på eget skott, sedan Kiruna missat i markeringsspelet. I spel fem mot fyra efter 11.38 kunde tidigare Skellefteå-backen Niklas Strandberg med ett inte alltför märkvärdigt skott överlista Gustafsson i bortamålet. Slutresultatet spikades sen, när Jonas Berglund skickade in 3-1 i tom Kirunabur med en minut kvar att spela. - Tyckte vi visade prov på en fantastisk karaktär, när vi reser oss efter en missad straff, två stolpskott och ett bortdömt mål. Vi mötte ett bra lag, men vår prestation sett till 60 minuter var idag mycket bra, berömde Piteås tränare Stefan Hedlund. Kirunas bästa spelare för dagen var målvakten Sammy Gustafsson, anfallarna Kim Sunna och Jarkko Oikarinen. Hos Piteå förtjänar målvakten Markus Nyberg, kedjan med Paul-Allan Bamberg, Jonas Berglund och Aaron Ställ beröm. Det var Kirunas andra match under helgen. I lördags besegrade man Clemensnäs med 3-0 på bortaplan.
Piteå-Kiruna 3-1