Johansson: "Vi måste bli vassare"

Piteås damer skakade om storlaget Umeå IK rejält.
Men laget tog inte tillvara sina chanser och bjöd även gästerna på ett par billiga mål.
- Vi måste bli vassare i avslutningarna om vi ska plocka poäng, konstaterade lagkaptenen Josefin Johansson som gjorde Piteås enda mål i matchen.

Piteå IF-umeå IK, Jennifer Nobis, Anna Vesterlund (7) och Caroline Jönsson
Foto: Andreas Wälitalo

Piteå IF-umeå IK, Jennifer Nobis, Anna Vesterlund (7) och Caroline Jönsson Foto: Andreas Wälitalo

Foto: Andreas Wälitalo

Piteå2011-06-07 06:00

Det målet kom i 74:e minuten och var en riktig pärla, där tidigare Umeå-spelaren June Pedersen på vänsterkanten läckert spelade fram Josefin Johansson, som kom störtande med hög fart och satte bollen i nät.

- En underbar passning av June. Det var bara att sätta dit foten, sa målskytten.

June Pedersen, som tillsammans med Jennifer Nobis och Josefin Johansson var topparna i hemmalaget, låg bakom många av Piteås chanser och hade själv också flera utmärkta mållägen, men skotten smet tätt utanför
målet eller räddades av storspelande veteranen Caroline Jönsson i UIK-målet.

Fick en kalldusch
Pedersen tyckte att Piteå var värda poäng i matchen.

- Absolut, och jag tror att vi visat Sverige att vi är bättre än vad tabelläget visar, ansåg den speediga och skottstarka norskan.

Piteå höll spelet väl uppe och hade långa stunder en stark press på Umeålaget efter vägvinnande attacker på kanterna.

- När vi gjorde 2-1 i andra var vi med i matchen igen. I det läget var det riktigt tufft att Umeå fick chansen att göra 3-1 nästan direkt efteråt. Det var en kalldusch, erkände Josefin Johansson.

Helt klart var målvakts-posten den stora skillnaden mellan lagen, och givetvis är Stephanie Labbés återkomst i Piteå-målet efterlängtad.

Två av Umeå-målen tillkom efter långa lyror in mot mål som blott 16-åriga målvaktstalangen Hanna Vikström inte kom upp på, och hon blandade bra ingripanden med sämre.

Ovanför strecket
- Men vi ska absolut inte lasta Hanna för något i den här matchen. Det är skillnad på en världsmålvakt som Caroline Jönsson och Hanna, som bara börjat sin karriär. Helt avgörande var att vi ute på plan inte hade skärpa nog i avslutningarna. Vi borde absolut ha gjort flera mål på våra öppna lägen, analyserade Piteå-kaptenen Josefin med all rätt.

Förlusten betyder att Piteå står kvar på tionde plats i tabellen med fem poäng och två lag efter sig inför det sju veckor långa VM-uppehållet innan serien startar om den 23 juli med en livsviktig match mot Hammarby borta för Piteås del.

Över 2.000 åskådare
Umeå krigar högt i toppen trots sjukdom i laget och har verkliga ess i mittfältsmotorn Rita Chikwelu och unga VM-spelaren Sofia Jakobsson. Den senare gick inte mållös från LF Arena i söndags heller, och blir spännande att följa under VM med sin irrationella spelstil.

Caroline Jönsson säker sista utpost och Kalix-tjejen Alexandra Nilsson var prickfri på sin ytterbacksplats.

2.138 åskådare såg matchen och det var förnämlig siffra med tanke på att matchen direktsändes i TV 4 Sport. Den fina siffran betyder också att Piteå får 20.000 kronor i bonus av TV 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om