HIF tog tre poäng mot Assi

Hemmingsmark reste sig på nio och lyckades bärga tre viktiga poäng hemma mot Assi efter två snabba mål i slutet.

Piteå2009-08-24 06:00
Gästerna från Kalix var det klart bättre laget i första halvlek och stod för merparten av det offensiva spelet. Närmast utdelning i rond ett var Assis Mattias Nilsson, som träffade stolpen i spelminut 42. - Vi borde avgjort matchen under de inledande 45 minuterna, menade Assis tränare Ingvar Gälman. Gästerna fick dock en drömstart på andra halvlek, när duktige Adam Nordgren överlistade hemmamålvakten Jörgen Pettersson i 46:e. Hemmingsmark kunde dock kvittera till 1-1 efter 80 minuter genom rutinerade anfallaren Peder Nilsson. Två minuter senare satte Peter Wiklund det förlösande 2-1-målet. Inte helt rättvist, men till glädje för HIF.
Hemmings-Assi 2-1 (0-0).