Grattis, Lundqvist!

Mari Lundqvist, som igår fyllde 28 år bjöd sig själv och sitt Piteå på bästa presenten, när hon med sitt straffmål såg till att hemmalaget besegrade Alvik i en match som mer liknade vattenpolo. - Tyckte inte vi svarade för någon av våra bättre matcher, men att vi tog tre poäng är det enda som räknas, summerade matchvinnare Lundqvist.

fotboll - piteås damer - danmark, Mari Lundqvist

fotboll - piteås damer - danmark, Mari Lundqvist Foto: Petra Isaksson

PITEÅ2008-08-14 06:00
Piteå rivstartade och kunde sånär ta ledningen efter sex spelade minuter. Linnea Gjersvolds och Nina Lindfors försök resulterade dock endast i ramträffar.Sanne Nilsson hade senare ett ypperligt läge att överlista Anna Carlsson-Dahlberg. Men chansen rann ut i sanden.Alvik var på intet sätt ofarligt i första halvlek. Offensiva Linnea Tiensuu var ständigt på språng och skapade oreda i hemmalagets straffområde."Piteå i brygga"
- Vi hade stundtals Piteå i brygga i första rundan, menade gästernas tränare Kenneth Isaksson.Hemmalaget petade in överväxeln i andra rundan och då hängde inte Alvik med sina mer rutinerade motståndare.Efter 60 minuter byttes amerikanska nyförvärvet Kim Bonilla in i anfallet. Kim visade omgående att hon kommer bli en stor tillgång under höstomgången- Tränarna hade sagt till mig innan match att jag skulle få spela ungefär en halvlek idag. Jag är jätteglad att vara här och att få spela en derbymatch direkt. Tjejerna har berättat för mig om rivaliteten mellan Piteå och Alvik, avslöjade Bonilla.Bonilla fälldes - straff
Efter 77 minuters spel gjordes just Bonilla ner i offensivt straffområde av gästernas back Anne Landström, med straff och målchansutvisning som följd.Anna Carlsson-Dahlberg i Alviks mål räddade dock Mari Lundqvists straff, men Mari kunde själv ta tillvara på returen och göra 1-0, trodde alla. Domare Peder Wasall gav dock Lundqvist klartecken att slå straffen innan utvisade Landström lämnat planen. Följden blev att straffen fick slås om. Som tur var visade Mari inga nerver utan satte 1-0 direkt från straffpunkten den gången.- Jag förstår inte varför vi ska drabbas negativt, när den utvisade spelarens närvaro på planen inte är till vår fördel. Tänk om vi missat i andraläget, funderade Piteås tränare Robert Isaksson.Ingen kvitteringschans
Hemmalaget gav aldrig Alvik någon chans att kvittera i slutminuterna och har nu släppt in endast ett mål de senaste sju matcherna, vilket vittnar om en stabil defensiv grund.- Skitmatch i ett riktigt skitväder, men det viktigaste var att vi vann, summerade Isakssons tränarkollega Håkan Norberg.NorrettanPITEÅ-ALVIK 1-0Målet: Mari Lundqvist (straff).Piteås startelva: Emma Gustavsson-Charlotte Nygren, Nina Lindfors, Linnea Gjersvold, Karin Berg-Camilla Johansson, Janina Sundqvist, Mari Lundqvist-Sanne Nilsson (ut 78), Jessica Olofsson (ut 60), Emma Johansson (ut 68).Piteås avbytare: Martina Olofsson, Katrine Boman, Erika Nilsson-Waara (in 68), Mia Nilsson (in 78), Kimberly Bonilla (in 60).Alviks startelva: Anna Carlsson-Dahlberg-Sara Eliasson, Isabelle Eriksson, Anne Landström, Sandra Fält-Barbalace-Jenny Forssberg (ut 62), Maria Niemelä, Matilda Forslund, Viktoria Kenning-Linnea Tiensuu, Daniela Grönberg (ut 77).Alviks avbytare: Maria Rönnbäck, Felicia Hansson, Olivia Hansson (in 77), Hanna Nyberg, Lena Blomkvist (in 62).