Fyra puckar från guld

Tidigare slutspel har Munksund fått respass innan finalen. Den här gången vill man gå hela vägen. Och i omklädningsrummet har man satt upp en planka med fem hål i som ska symbolisera vägen till guldet.
– Det här är vår bästa vän, säger Fredrik Glader.

Munksunds forward Rebecca Stenberg håller upp plankan. Hittills har MSSK fyllt den med en puck av fem möjliga.

Munksunds forward Rebecca Stenberg håller upp plankan. Hittills har MSSK fyllt den med en puck av fem möjliga.

Foto: Kent Risberg Vikström

Piteå2014-02-27 22:43

Förra säsongen blev det respass redan i kvartsfinalen när man förlorade två raka matcher mot Linköping. Säsongen innan dess (11/12) slogs MSSK ut av Brynäs. Även den gången inledde Munksund med att spela hemma. Man vann den första matchen med 3-1 men förlorade sedan de två efterföljande bortamatcherna med 2-5 och 1-5.

Den här gången vill man gå hela vägen. För det krävs två vinster i kvarten och semin och sedan en sista i finalen. Nye tränaren Fredrik Glader har därför tagit inspirationj från Luleå Hockey och satt upp en planka med fem hål i som man ska fylla med puckar. Segern mot Brynäs gör att det är fyra segrar kvar.

– Vi har kommit överens om att sätta upp en sån här. Det är fem segrar som krävs. Och det är ett litet symboliskt tecken när man fyller på efter varandra, säger tränaren Fredrik Glader.

Hur kändes det att stoppa i första pucken?

– Det är bra. Det är en början men det är långt kvar. Så det är bara att glömma den här pucken. Nu är den historia.

Den hänger med till Gävle?

– Det här är vår bästa vän, säger Glader med ett leende.

Vad är talar för att ni går hela vägen?

– Jag tycker att vi visar det i dag. Det här är egentligen ingen överraskning över hur Brynäs kommer ut och spelar. De är ganska passiva i sitt spel och lägger ut puckar och går på dem. Det är ett sätt.

– Jag tror att det är just vårt spel, vårt tänk och den bredd vi har som talar för det.

Emma Eliasson fick ett skott på foten och fick kyla den med is men det ska inte vara någon fara för fortsättningen.

– Det var ingenting. Det är sånt som händer varje match i stort sett. Det är ingen fara, hon är gruvarbetare, säger Glade med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!