Försvarslöst spel gav Piteå segern

Piteå hockeys spel i mötet med Clemensnäs var allt annat än förtroendeingivande.  Trots detta lyckades hemmalaget smått mirakulöst vända till seger.

Piteå2010-09-27 06:00
Halvvägs in i första ronden tog gästande Clemensnäs ledningen, men repliken lät inte vänta på sig när Anders Öhlund snärtade in 1-1. Svängdörrshockeyn var total, vilket gjorde att gästerna kunde gå till pausvila med en 3-2-ledning. I andra perioden lugnade matchen ner sig och man kunde börja skönja någon form av defensivt tänkande från de båda lagen. I inledningen av den tredje rundan blev hemmalagets uppförsbacke än brantare när förre Piteåspelaren Fredrik Edlund skickade in 5-3 och Ludwig Marklund 6-3 i spel 5 mot 3. Paul-Allan Bamberg tände hoppet, när han reducerade till 4-6. Domare tacklad
I efterspelet drabbades gästernas Oskar Jonsson av ett matchstraff efter att medvetet tacklat omkull domare Linus Öhlund. - Jag och mina spelare uppfattade det som att domaren blåst av spelet innan målet föll och det skulle därför inte ha godkänts, menade gästernas tränare Patrik Degerman. Målet tände Piteå och Daniel Olofsson reducerade ytterligare 14 sekunder senare. Vändningen fullbordades när Joakim Högberg kvitterade till 6-6 efter drygt 14 minuter och när samme Högberg återigen höll sig framme och prickade in 7-6 var glädjen total. - Vi har två riktigt bra power play-uppställningar som vände matchen åt oss idag. Sett till helheten är jag dock inte alls nöjd med prestationen, samtidigt som Clemensnäs ska ha en stor eloge för sin insats, säger Piteås tränare Stefan Hedlund.
Piteå - Clemensnäs 7-6