Brännström stekhet

Sex mål på två matcher för Piteå IF:s målmaskin Victor Brännström mot Robertsfors i fotbollstvåan. I helgen kvaddades Robertsfors av Victor och Piteå IF.

Viktor Brännström, Piteå IF

Viktor Brännström, Piteå IF Foto: Roland S Lundström

Piteå2009-08-03 06:00
I våras avslutade Piteå IF seriespelet genom att vinna med 3-2 på bortaplan mot Robertsfors. I den matchen stod Victor för samtliga Piteås mål. "Tappade fokus"
- Har haft marginalerna på min sida mot just Robertsfors, menade skyttekungen Brännström, som haft det motigt i måltillverkningen i de senaste matcherna mot Mariehem, ett annat västerbottenslag. 1-0: Högerinlägg i den 2 minuten av Kristoffer Nordlund nickades in av Victor Brännström. 2-1: Frispelning av Victor i den 43 minuten och skarp avslutning i friläge. 4-1: Fyra minuter före full tid är det återigen dags för den måltörstande Brännström. Lundmark utvisad
- Vi blev väl bekväma i vårt agerande vid ställningen 1-1. Tappade fokus i spelet. Robertsfors skapade några farligheter, menade en trots allt nöjd ledarduo Leif Strand-Christer Nordqvist. Friläge och skott i ribban av Robertsfors minuterna före Victor Brännströms psykologiska 2-1-mål i den 43 minuten. I andra halvlek defilerade Piteå mot säker 4-1-seger. Trots mittfältaren Thomas Lundmarks utvisning i den 71 minuten dominerade hemmalaget spelet och drygade ut ledningen till 4-1 minuterna före slutsignalen. Piteå sätter press på jagande lag i serien genom 4-1-segern. På tisdag är det upplagt för derby mellan Bodens BK och IFK Luleå. Ett oavgjort resultat i den matchen ger Piteå ett utmärkt utgångsläge i jakten på serieguldet. Starka mittbackar
Tremålsskytten Victor Brännström esset i hemmalaget. Mittbackarna Christoffer Nilsson och Joakim Lundström har framgångsrikt tätat PIF-försvaret hela säsongen. Nu stöttades backlinjen dessutom utmärkt av högerbacken Jonas Lindqvist, som var delaktig i två mål.
Piteå-Robertsfors 4-1 (2-1)