Bodens BK har tagit upp jakten igen

Bodens BK tar upp jakten på rivalen Boden Handboll i damettan genom en klar seger mot Strömnäs med hela 29-16.

l Hanna Weinmar, BBK.

Piteå2011-01-17 06:00

Strömnäs - Bodens BK 16-29

Endast åtta mål producerades av lagen under den första kvarten och då var ställningen 5-3 till BBK.

- Dagens stora överraskning var vårt försvarsspel, menade Strömnäs spelande tränare Monica Norberg.

Förra mötet med mellan lagen vann BBK med 41-17. Nu var skillnaden i spelkapaciteten inte lika märkbar som tidigare under säsongen.

Bodentjejerna stod för ett mäktigt målmässigt ryck från 18-13 till 25-14 under sex minuter i andra halvleken.

- Skärpningen i andra halvleken gav ett positivt besked. Annars kom vi aldrig upp
i normal standard, menade Jonas Erkki Nordberg, BBK.

Boden Handboll lär vinna serien och nu ligger Bodens BK på andra plats. Silverplatsen lär bli en uppgörelse mellan BBK och Lillpite. Hos BBK var vänstersexan och femmålskytten Hanna Hansson en kvick och listig kantspelare. Mittsexan Annica Sundqvist visade sig vara en målfarlig pjäs med sina sex mål. Straffskytten Hanna Weimar satte fyra straffar och två spelmål. Målvakten Lina Johansson städade effektivt i målet. Strömnäs bästa spelare var dirigenterna Stina Larsson och Sofie Granberg, två mycket lovande ungdomar.