AHC fick Piteå på fall

Piteå hade Asplöven i brygga i gårdagens toppmöte. Gästerna lyckades dock slingra sig ur greppet och kunde vända hem till Haparanda med tre poäng i bagaget.

Piteå2010-10-14 06:00
Matchens första mål föll efter 15.11 passerat av första rundan och det var hemmalaget som utnyttjade ett numerärt överläge. Lånet från Skellefteå, Fredrik Bergdahl, tryckte in pucken bakom storspelande Dan Mogemark i Asplövens mål. Hade det inte varit för Mogemarks inspirerade spel, kunde Piteå mycket väl avgjort tillställningen redan i rond ett. - Det flöt på riktigt bra. Piteå är ett riktigt bra lag, men vi visade mycket hjärta idag, menade Mogemark. 9.13 in i andra perioden tvingades Mogemark sträcka vapen på nytt, när Niclas Westerlund tack vare en stor portion vilja kunde forcera in 2-0-målet. Fick ny energi
Asplöven skulle dock få sin revansch, när först Karl-Anton Strömbäck skickade in 1-2 och direkt efter följande tekning kunde Shawn Snider kvittera till 2-2. Tidigare Piteå-spelaren Johannes Tornberg visade hemmalaget att släkten är värst, när han halvvägs in i tredje perioden, styrde in 3-2 på Antti Alamäkis skott och till sist fastställde slutresultatet till 5-2. - Vår första period var bedrövlig, det såg ut som att vi satt kvar i bussen. Vi får tacka Dan Mogemark att matchen inte var körd efter 20 minuter. 1-2-målet gav oss dock ny energi och efter 3-2 gick luften ur Piteå, summerade gästernas tränare Per Kenttä. Utvecklande
- Vi är inte alls nöjda med sättet vi tappar matchen på, men samtidigt är det väldigt utvecklande för vårt unga lag att möta skickliga lag som Asplöven, löd Piteå-tränaren Stefan Hedlunds analys.
Piteå-Asplöven 2-5