Pilö missnöjd – trots första SHL-målet

Lukas Pilö, 20, borde varit gladast i Leksand när han gjorde matchens enda mål när Örebro slog Leksand. Hans första mål någonsin i SHL. I stället sade han efter matchen:

Detta var inte vår bästa bäst match. Vi är inte nöjda med prestationen.

16 januari 2020 21:19

Örebro vann med 1–0, men det var Leksand som totalt dominerade spelet på banan.

Därför blev det en annorlunda segerhyllning i Örebros omklädningsrum efter matchen. Tränaren Niklas Eriksson sade några väl valda ord till sitt jag, trots att detta var Örebros femte raka seger och att de hänger på topplagen i tabellen.

I dag spelade vi inte som ett topplag. Vi försöker hålla oss till en prestation. Resultatet är en spegling av vår prestation. Utan Dominik (Furch) i kassen hade vi förlorat i dag, sa Niklas Eriksson.

Fina minnen

Dessa tränarord klingade i skallen på målskytten Lukas Pilö, som därför var mycket sansad när han kom ut från omklädningsrummet efter lagets segerceremoni. Det faktum att han avgjort matchen genom sitt premiärmål i SHL tycks ha kommit i andra hand.

Visst kommer jag minnas att det var i Tegera arena mot Leksand som jag gjorde mitt första mål. Jag kommer inte glömma att det var (Jordan) Boucher som slog passningen till mig och jag sköt ett skott från blålinjen som tursamt gick i mål via en leksing (Fredrik Forsberg), säger Lukas Pilö och fortsätter:
Men laget är viktigast och vi spelade inte bra utan räddades av Dominik (Furch).

Lukas Pilö fick en tung start i Örebro innan han i fjol lånades ut till Oskarshamn och fick vara med om att föra upp laget till SHL.

Tiden i Oskarshamn var bra och gjorde det möjligt för mig att komma in i seniorhockeyn på ett bra sätt, säger Pilö.

Hans tränare, Niklas Eriksson, är generös med beröm över sin unge offensive back.

Han strålade av självförtroende när vi fick tillbaka honom efter Oskarshamn. I år har han dessutom kommit tillbaka på ett bra sätt efter hans skada i inledningen av säsongen.

Topplaget Örebro

Örebro, som hade en svacka i december, har nu kommit tillbaka ordentligt och har nu tagit fem raka segrar. Nu vill Niklas Eriksson att laget mer agerar som ett topplag i SHL, trots att ingen förväntat sig detta av dem:

I dag föll vi tillbaka. Nu gäller det att fortsätta fokusera på vår process. Det vi vill göra varje dag både i träning och på matcher. Vi ska nu lära oss att vara ett topplag. Det handlar om att hantera kraven på varandra i gruppen på träning och i matcher. Vissa saker måste man klara av för att fortsätta vara kvar där uppe. Där är vi inte än, men vi är på väg åt det hållet.

Samtidigt är Leksand på väg nedåt. Sällen har man sett ett SHL-lag med så många forwards med så dåligt självförtroende som denna kväll. Man måste våga för att vinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Hansson/TT