Petri Salmelas stjärna levererade

16 segrar på 22 starter. Petri Salmelas stjärna Makethemark levde upp till förväntningarna i V86-1 på Bodentravet.

31 maj 2017 23:10

Fyraårige Makethemark (e. Maharajah) gjorde sin första start efter galoppen i Kungapokalen i går kväll. Det var första gången sedan november 2015 han tävlade i Boden. Och han levererade enligt önskemål från tränare och kusk.

– Visst var det väntat, men samtidigt är det en viss lättnad också. Jag visste att det inte var något fel på honom, men det finns alltid saker som kan strula. Långresan till exempel. Men det är sådant han måste lära sig. Han har inte vunnit någon stor final ännu men jag tror att det kommer, sade Salmela.

Inte helt oväntat kunde Makethemark inte hålla upp ledningen från innerspåret och flera av kuskarna runt omkring gjorde sitt för att försöka stänga in storfavoriten som dock hittade loss i utgången av första kurvan.

– Vi hade lite tur som hittade ut, erkände körande Ulf Ohlsson.

– Men hästen kändes väldigt fin i dag. Jag ville inte ladda för fullt heller. Vi fick press av Algot Zonett men jag tycker att vi hade kontroll på loppet när denne galopperade i sista sväng.

+Framtiden för Makethemark?

– Vi ska mest troligt ut i Fyraåringseliten nästa söndag samma dag som Oslo Grand Prix avgörs, det är ju Norges "Elitloppshelg", sade Petri Salmela.

Salmela kunde även räkna in en seger i Diamantstoet med Tortuga som spräckte årets segernollan på snyggt sätt från i dödens. I sulkyn gästkusken Kaj Widell.

– Jag kommer gärna hit fler gånger när det går så här bra, sade han.

Greivins Minne fick en högst oväntad utgång. 49-oddsaren Idun kördes offensivt från tillägg av Micael Melander och efter att ha övertagit spets knappa varvet från mål höll man undan.

– Jag visste att hon var starstsnabb och dessutom gick hon barfota i dag istället med skor som i försöket. Jag ville köra om det i alla fall, sade Melander.

Bakom spurtade Hallsta Majestix och Våler Troll in som tvåa och trea. Triooddset drygt 73 000 gånger pengarna!

Finalen av Finlandia Cup vanns av favoriten Don Juan Sisu som avgjorde lätt efter starka sista 900 i spåren.

– Han är mycket tränad under vintern och jag har förväntat mig mycket av honom den här segern, sade Mauri Jaara efter fjärde årssegern på fem försök.

Topp Flopp Resultat

Det var kul att få stifta bekantskap med Makethemark igen och att han såg så fin ut som han gjorde gladde inför framtiden. Petri Salmela fick också jobba in Tortuga (V86-3) i ett stolopp med 100 000 kronor till vinnaren.

Jon Sånna och Jan Norberg fick bestämma i ledningen i V86-2 och gav sig lite för enkelt för att få godkänt. Stallskriket Guli Viktor (V86-5) galopperade under avancemang 700 kvar och fick det inte att stämma den här kvällen.

Bodentravet 31 maj. V86 raden: 1–9–4–5–13–10–1–2 Utdelning: 8 rätt: 13 715 7 rätt: 35 6 rätt: Jackpot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Edholm