Peterson: Jag har det i mig att slå de bästa

Med bara två veckor kvar till US Open visar Rebecca Peterson fin form. I Cincinnati skrällde svenskan mot 15-rankade Johanna Konta.

Ett kvitto på att jag är på rätt väg, säger Peterson.

13 augusti 2019 01:57

I första omgången av Cincinnatis WTA-turnering slog 24-åringen ut brittiska Johanna Konta, rankad nummer 15 i världen och semifinalist i Franska mästerskapen i juni. Petersons segersiffror skrevs till 6–3, 3–6, 7–5.

Hon är en väldigt bra spelare och har gjort många bra resultat i år. Så det är ännu en bra skalp. Men som jag har sagt tidigare så vill jag mer, jag är inte nöjd här utan jag vill hela tiden fortsätta utvecklas och bli bättre, säger Peterson efter matchen.

Det var andra gången på två veckor som Peterson, rankad 74, besegrade en toppspelare. I slutet av juli slog hon ut amerikanskan Sloane Stephens, då rankad nummer åtta i världen, i den första omgången av Washingtons WTA-turnering.

Jag vet att jag har spelet i mig att slå de bästa spelarna. Så återigen – ett kvitto på att jag är på rätt väg.

Peterson möter ryska Veronika Kudermetova, rankad 57, i nästa omgång.

Jag har mött henne tidigare och jag vet hur hon spelar. Hon spelar ganska tufft. Det blir en annan utmaning och jag ser fram emot den matchen, säger Peterson.

Tidigare under dagen besegrade amerikanskan Venus Williams, nu rankad 65:a i världen, landsmaninnan Lauren Davis med 7–5, 6–2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT