Turesson letar efter formen

Första tävlingen för säsongen. Då tog storfavoriten Lena Turesson, OK Renen, hem segern i den första deltävlingen av Sprintcup i klassen D21.

Lena Turesson, OK Renen, tog hem segern i den första deltävlingen av Sprintcupen.

Lena Turesson, OK Renen, tog hem segern i den första deltävlingen av Sprintcupen.

Foto: Kent Risberg Vikström

Orientering/Luleå2014-05-01 14:28

På torsdagen gick startskottet för orienteringstävlingen Sprintcup ute på Hägnan i Luleå. För de flesta deltagarna var det första tävlingen för säsongen. Och för rutinerade Lena Turesson handlade det främst om att förbereda sig inför sommaren.

– Formen är en bit bort. Jag gör ju ingen elitsatsning utan när jag tävlar så kör jag hårt och då sitter det i lite gamla takter, säger Turesson.

Banan bestod till största delen av terrängen bestod av asfalt och orientering i stadsmiljö bland kyrkbyn i Gammelstad. Turesson segrade till slut på tiden 17:06, 37 sekunder före tvåan Emma Bergström från OK Vargen.

– Jag hade något litet kort stopp här inne bland kyrkstugorna. Det är otroligt många och det gäller att man tar rätt men jag tycker att det flöt på bra.

Sprintcup avgörs i bäst av tre deltävlingar där man räknar i hop de två främsta resultaten och utser en vinnare. Turesson och några av hennes klubbkamrater missar den andra deltävlingen och satsar därför på den tredje och sista istället.

– OK Renen ska ner med ett damlag på tiomilen nu och springa på lördag så vi är borta på söndag. Men nästa torsdag på sista etappen så kör jag igen.

Det stora målet den här säsongen är O-ringen som i år anordnas i Skåne i slutet av juli. En tävling där Turesson har tagit en hel del segrar genom åren.

– Jag har inte sprungit någonting innan så det här är starten. Jag försöker hitta formen innan sommaren och O-ringen, säger Lena Turesson.

Segrare i SprintCupens första deltävling:

Klass D21: Lena Turesson, OK Renen. H21: Robin Sallén, do. D16: Johanna Lundkvist, OK Vargen. H16: Andreas Karlsson, Piteå IF. D14: Elsa Christoffersson, OK Renen. H14 Gabriel Larsson, Gammelstads IF. D12; Hanna Lundberg, OK renen. H12, Tobias Snell, OK Renen. D10: Ella Turesson, OK Renen. H10: Theo Ylipää, Bergnäsets AIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om