Svensk vann sekunddrama i O-ringen

Etapp två av O-ringen slutade med utklassning på damsidan och sekunddrama på herrsidan. Emil Svensk vann i herrklassen – en sekund före Gustav Bergman.
–Är man uppe och nosar på hans nivå då springer man bra, säger Svensk.

Emil Svensk. Arkivbild.

Emil Svensk. Arkivbild.

Foto: Nisse Schmidt/TT

Orientering2022-07-26 14:43

OK Ravinens Gustav Bergman vann enkelt när orienteringsfesten inleddes med förlängd medeldistans i måndags, men på den andra etappen, långdistans (14 260 meter för herrar, 12 190 meter för damer) fick Bergman se sig besegrad med en sekund av Stora Tuna OK:s Emil Svensk.

– Jag sprang jättebra så jag är väldigt nöjd. Det är klart att man är ännu mer nöjd när man har sekunderna på sin sida på slutet, mot Gustav med som är en klasslöpare. Han har alltid en extremt hög nivå. Är man uppe och nosar på hans nivå då springer man bra, säger Svensk till TT.

Bergman toppar däremot totalen efter två etapper.

Damernas långdistans var allt annat än dramatisk.

Sara Hagström, IFK Göteborg Orientering, vann med hela sex minuter och 21 sekunder före OK Kåres Lisa Risby.

– Långdistans handlar mycket om att hitta flytet och hitta ett bra tempo, i dag kändes det som att jag verkligen prickade rätt där, säger Hagström.

– Jag har en annan typ av kompass än vad de andra har och jag tror det gynnar mig när det är lite mer detaljerat. Det kanske är nyckeln.

TT: Vad är det för specialkompass?

– Haha, det är lite mer nybörjarkompass, en handledskompass som sitter lite mer uppe på handen i stället för att ha den på tummen. Jag tycker jag får mycket bättre känsla med kartan, det blir att man lägger över lite mer av orienteringen på kartan och inte på kompassen.

Hagström toppar även totalen efter två etapper. Tävlingen avgörs på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!