Lundberg med mardrömsdebut i VM: "Det var orutinerat"

VM-debuten i orientering blev ingen rolig stund för Hanna Lundberg som missade en kontroll och således inte fick något giltigt resultat i kvaltävlingen. "Det är piss", säger en väldigt ledsen Hanna Lundberg.

Hanna Lundberg, gjorde sin VM-debut under lördagen.

Hanna Lundberg, gjorde sin VM-debut under lördagen.

Foto: Anders Blomqvist

Orientering2021-07-03 11:53

Den 18-årige Luleåtjejen är i Tjeckien och gör VM-debut på seniornivå med orienteringslandslaget. Men det blev inte den drömdebuten hon hoppades på. Det blev en miss på den åttonde kontrollen och således inget giltigt resultat. Lundberg hade annars ett riktigt kval på gång och hade en tid som såg lovande ut. 

– Det känns riktigt piss. Jag hade alldeles för bråttom. Jag missade helt kontroll åtta och upptäckte det inte förrän jag var vid nian och då var det liksom försent att korrigera misstaget, säger hon och fortsätter: 

– Jag fungerar så att det är allt eller inget och ibland blir det så här. Men det är väl orutin tyvärr. 

Hur analyserar du loppet så här direkt efter målgång?

– Inte alls. Vill inte se den där kartan på ett bra tag. 

Det var en tuff teknisk bana med hela 20 kontroller på blott tre kilometers löpning. Hanna Lundberg var i mål på strax över tolv minuter. Men i och med missen så fick hon ingen sluttid. Nu pekar det mesta på att hon har tävlat klart i VM för den här gången. 

– Jag ska prata med ledarna och sen får vi se hur jag gör, men nu i eftermiddag ska jag försöka stötta resten av laget så gott jag kan. Sen får vi se om jag blir kvar i Tjeckien. Då isåfall som reserv om något skulle hända de andra tjejerna, säger Lundberg som försöker hålla tårarna borta.  

Bättre gick det för de andra svenskarna, Isac von Krusenstierna och Tove Alexandersson som vann guld. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!