Lundberg EM-aktuell efter succén: "Ser lovande ut"

På tisdag presenteras svenska truppen till orienterings-EM. Efter att ha slagit Tove Alexandersson i SM har Hanna Lundberg fått upp förhoppningarna. "Det ser lovande ut", säger hon.

Hanna Lundberg hoppas på EM-uttagning i orientering.

Hanna Lundberg hoppas på EM-uttagning i orientering.

Foto: Jesper Sandberg

Orientering2021-04-26 09:00

Först hade hon näst bästa tid i sprintkvalet i lördags i sin första seniora SM-tävling. Sen slog 18-åriga Hanna Lundberg till med att gå till final under söndagen och slog bland andra Tove Alexandersson på fingrarna. Just Tove Alexandersson och Lundberg råkade ryka ihop i semifinalen i en olycklig krock. 

– Vi hade båda fullt upp med att titta ner på våra papper och när vi båda tittade upp var vi redan vid varandra. Det bara small.

OK Renens Hanna Lundberg reste sig dock snabbt och slog Alexandersson i sprinten. Lundberg tog sig först över mållinjen i semifinalen och blev sedan sexa i finalen.

– Det var verkligen en jättebra helg, säger Lundberg.

SM var inte bara SM. Det var en chans för landslagsledningen att titta på och prata med potentiella EM-deltagare. På tisdag tas truppen ut och nu är Hanna Lundberg högaktuell, trots att hon fortfarande är junior.

– Vi får se vad de säger. Jag är sugen på att springa allt och det har jag sagt, men vi får se vilka de tar ut.

Har du pratat med landslagsledningen?

– Jag hade en liten dialog med dem och jag hoppas att jag får springa. Det är nio platser för tjejerna och det ser lovande ut, men jag ska inte säga för mycket heller.

Men du är inte ute ur snacket bara för att du är junior?

– Som jag förstår det vill de ta ut bästa truppen och då kan det bli aktuellt.

EM går i Schweiz 11-16 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!