Lundberg: "Det blir käftsmäll på käftsmäll"

Hanna Lundberg missade först sprint-VM. Nu håller skadan henne borta från junior-VM också. "Det blir lite käftsmäll på käftsmäll, men det är väl så i idrott. Nästa gång går det hur bra som helst och då har man glömt det här."

Hanna Lundberg missar junior-VM.

Hanna Lundberg missar junior-VM.

Foto: Erik Simander

Orientering2022-07-07 13:59

Hon vann guld i medeldistansen, tog silver i sprinten och var sedan med i det guldvinnande stafettlaget när det senast begav sig i Turkiet förra året. Men den här gången missar Hanna Lundberg junior-VM.

OK Renens 19-åring är ännu inte redo efter skadan, samma skada som stoppade henne från sprint-VM i Danmark (en svullnad i tåledens fäste mot smalbenet som orsakar smärtor i benet).

– Det blir sakta men säkert bättre, men det är inte bra ännu. Jag gjorde en chansning för att testa om det skulle hålla på VM, men drog då upp lite av de som hade läkt. Så jag fick ett bakslag och nu måste jag få tid att låta det läka och då kan jag inte ta fler risker, säger Hanna Lundberg.

Efter stora genombrottsåret 2021 har 2022 inte varit lika lyckosamt för Lundberg.

– Nu har jag ändå bearbetat det, men att fatta beslutet var jobbigt när det är något man har sett fram emot, säger hon efter nya mästerskapssmällen.

Gjorde det valet lite lättare att du nu tävlar mot seniorer och redan har vunnit JVM?

– Det är klart att jag är jätteglad att jag fick uppleva det jag gjorde i Turkiet, men jag hade velat göra det igen. Fast på något sätt måste jag se långsiktigt, så jag hade nog stått över oavsett om det hade varit en senior- eller juniortävling så att jag får tid att läka och kan fortsätta springa fort kommande år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!