Omark: "Inte alla lag kan betala det jag kräver"

Först spelade han fram till tre assist i derbysegern mot AK Bars Kazan. Sedan berättade Linus Omark om varför han skrev på ett nytt kontrakt med Salavat Yulaev. "Alla pusselbitar föll på plats", säger Omark.

1 mars 2018 19:24

Tidigt på torsdagen bekräftades Sportens avslöjande om att Linus Omark stannar i Ryssland.

Tvåårskontraktet var påskrivet och klart.

Senare på kvällen spelade Omark och Salavat Yulaev mot rivalen AK Bars Kazan.

Resultatet? 4–2-seger – och två nya assistpoäng av Omark.

– Det är ett derby så det var skönt att vinna. Nu är det slut på grundserien. Vi vilade ganska många spelare i dag, men lyckades ändå vinna. Det var en jämn match, säger Omark innan han kommer in på kontraktsförlängningen.

– Det känns bra. Det har varit mycket tankar kring vad man ska hitta på och sådär. Men alla pusselbitar föll på plats. Jag tycker att det var det bästa alternativet att stanna här. I alla fall ett år.

Ett år? Du skrev ju på två år?

– Ja, men det är ett 1+1.

Var det ett väldigt stort intresse för dig?

– Jo, det har funnits intresse, absolut. Men det är inte alla lag som kan betala det jag kräver heller. Så det har varit några stycken man funderat på. Sen givetvis Luleå också. Jag har inte förhandlat med Luleå, men jag tänkte på dem innan jag beslutade mig för att vara kvar här. Men det är i Ryssland jag kollat framför allt.

Jag pratade med Salavats sportchef tidigare i dag. Han sa att du är en topp 5-forward i KHL och förtjänar att få betalt därefter.

– Det är väl en fem-sex klubbar som kan betala riktigt bra. Men det var inte så mycket snack om något annat. Mitt förstahandsalternativ i Ryssland har hela tiden varit Ufa. Jag är väldigt glad att det löste sig.

Och nu väntar slutspel...?

– I första rundan blir det att ta en match i taget, även om det är en klyscha. Men visst vill vi gå så långt som möjligt. Vi har ett bra lag, allt kan hända.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson