Dahlqvist inför guldjakten: Kommer gräva djupt

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist är storfavoriter i lagsprinten. Men superduon vet att de kommer att få slita.
–Här kommer det att bli tufft, men vi kommer att gräva djupt, säger Maja Dahlqvist.

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog guld och silver i den individuella OS-sprinten. Nu kör de för ett nytt guld i lagtävlingen.

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog guld och silver i den individuella OS-sprinten. Nu kör de för ett nytt guld i lagtävlingen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Olympiskt2022-02-15 03:04

Damernas lagsprint är ett av Sveriges största guldhopp i OS. Vinner favoriterna är det Sveriges första OS-guld i damernas teamsprint sedan 2006 i Turin när Anna Olsson och Lina Andersson vann.

– Vi har goda chanser till ett bra resultat i morgon. Det är man medveten om med tanke på de resultat vi haft tidigare, säger Jonna Sundling.

Men både Jonna Sundling och Maja Dahlqvist är medvetna om att de yttre förutsättningarna som hög höjd och kyla är faktorer som kan krascha guldplanerna:

– Det är hög höjd, ny bana, kärv snö, det är klassisk stil. Det är länge sedan man körde en teamsprint i klassisk stil, säger Jonna Sundling.

Hennes lagkompis Maja Dahlqvist säger att de skulle känt sig tryggare inför loppet om tävlingen hade avgjorts under normala förutsättningar på lågland.

– Ja, då hade man haft mer kontroll på sig själv. Här kommer det att bli tufft, men vi kommer att gräva djupt, säger Maja Dahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!