Redan under träningen av skotercross-SM:s fjärde deltävling i Bygdsiljum körde Adam Öhman, Tväråns intresseförening, omkull och skadade handleden.

– Jag hoppade lite konstigt in i en kurva och fick inte stopp på skotern utan flög av banan. Exakt vad som hände sen vet jag inte då det gick så fort men jag antar att jag tog emot med handen, säger Adam Öhman.

Han fortsätter:

– Jag stukade handleden och var väl inte i toppform efter det. Nu kanske det inte hindrade mig jättemycket på banan men det i kombination med att jag inte gjorde världens bästa starter så blev det inte bättre resultat idag.

De två finalheaten blev helt olika för Öhman som till slut körde i mål som totalfemma.

– I första gjorde jag en dålig start och krokade ihop med en annan förare i andra kurvan. Jag stod kvar där i 20 sekunder men efter det kändes körningen ganska bra. Jag körde upp mig från tia till femma och då kändes det ändå helt okej.

– I andra gjorde jag en hyfsad start men fick inte körningen att stämma. Utan jag hängde helt enkelt inte med och tappade på topp fyra hela tiden. Jag hade ganska tur att jag blev femma då det var några som körde ihop och jag lyckades ta mig förbi.

Tanken var att han skulle tävla i Nordiska Mästerskapen i finska Tornio på söndagen. Men skadan satte stopp för hans medverkan den tävlingen.

– Jag kommer måsta stå över den. Jag känner nu när jag sitter still att jag knappt kan röra handen, så jag måste nog försöka spara den lite så jag kan köra resten av SM.

– Det är alltid kul att köra de där landskamperna. Jag hade sett fram emot det och banan såg riktigt fin ut så det känns lite surt faktiskt.

Öhman ligger just nu fyra i SM-serien och har två poäng upp till trean Lukas Johansson, Gargnäs MK. Däremot är det en bra bit upp till Emil Harr, Gargnäs MK, som är överlägsen etta och som dessutom vann tävlingen i Bygdsiljum.

– Att ta en pallplats är fortfarande möjligt. Det är ju det man vill ha, men vill ju vara topp tre och helst etta. Men det verkar vara svårt att slå Emil Harr i år, han har kört riktigt bra.

Klubbkamraten och brodern Filip Öhman blev trea i samma klass.

– Filip blev påhoppad under stadioncrossen i Sundsvall och har problem med ett knä som han fått tejpa. Men jagtyckte han körde bra idag och han är rätt nöjd själv också så det var bra.

Albin Lundqvist, Arvidsjaurs MS, slutade sjua.

Fanny Vikström, Infjärdens Racing SK, blev tvåa i klassen Stock dam bakom Ellen Bäcke, SMK Ockelbo. Matilda Johansson, Tvärån, blev sjua i samma klass.