Ny topplacering för förre Bodensaren

Adam Andersson, tidigare Bodens BS, kan se tillbaka på en mycket fin säsong. Debut i ett mästerskap och totaltvåa på Europa Touren.

Adam Andersson förlängde sin svit av finaler då Europa Touren i bowling avslutades i Danmark, Aalborg. I och med femte platsen stannade han på en mycket fin andraplats totalt efter 13 deltävlingar.

Adam Andersson förlängde sin svit av finaler då Europa Touren i bowling avslutades i Danmark, Aalborg. I och med femte platsen stannade han på en mycket fin andraplats totalt efter 13 deltävlingar.

Foto: Håkan Stridblom

Bowling2019-11-11 21:25

Inför avslutningstävlingen, Kegel Aalborg International 2019, så visste Adam Andersson att det skulle krävas något alldeles extra.

– Jag ville ge mig själv chansen. Jag åkte dit med målet att ta totalsegern på touren, men nu är jag grymt nöjd med femte platsen, säger Adam Andersson.

Först och främst skulle ledaren inför den trettonde deltävlingen, Arnar Jonsson från Island, inte knipa en topplacering. Jonsson hade dock ingen plan på att ge Andersson någon chans att krypa närmare.

– Han har varit ruskigt bra hela säsongen. Även om vi är bra kompisar utanför banorna så vill bägge två hemskt gärna vinna tävlingarna, men det var inte så mycket att göra åt honom.

Andersson behöll dock sin andraplats totalt med god marginal ned till trean.

För Andersson så blev den sista deltävlingen bara ytterligare ett kvitto på att han tagit jättekliv sedan flytten till Göteborg.

I Danmark så hade han 1298 poäng i kvalet, 869 poäng på fyra serier i finalsteg 1, 945 poäng i finalsteg 2, 1315 poäng i finalsteg 3 och 859 poäng i sista finalsteget vilket gav honom en femte plats i tävlingen.

– Jag hade det lite jobbigt i kvalet, men när det väl var dags för finalen så hittade jag ett bra spel. Det var dock inte nog bra för att vinna då banorna öppnade upp sig på högersidan (Andersson är vänsterhänt) och de spelarna strajkade hur mycket som helst, säger Andersson.

Nu väntar Mastersfinalen nästa sommar dit de åtta bästa i totalen av European Bowling Tour har kvalificerat sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!