Michael Wikström och kartläsaren Lennart Nilsson hade rest drygt 100 mil för att mäta sina krafter mot rallyeliten i Sverige under SM-veckan i Norrköping.

I det första finalheatet av rallysprinten, 1,3 kilometer, visade duon klassen direkt och slog till med den näst bästa tiden bakom P-G Andersson, Årjängs MK. Bara åtta tiondelar bakom. I det andra och avgörande loppet ökade avståndet till tre sekunder, men Bodenekipaget i den fyrhjulsdrivna Ford Focusen lyckades hålla undan för Mattias Adielsson, Göteborgs MF, och slutade tvåa på SM, på totalttiden 2.45,5.

Det är Michael Wikströms andra SM-medalj i rallysprint det här året. Under SM-veckan i Piteå i januari kom han också tvåa bakom Kjell Sandberg, Haninge MK. Då på vinterväglag.

Nu visade Bodenföraren att han kan köra riktigt snabbt utan snö också.

Michael Wikström har varit borta från sporten under flera år. Silvret i Piteå kom efter hans tredje tävling sedan återkomsten och bilen var då helt ny.

Nu verkar det som att han har fått blodad tand igen och som att rallypubliken kommer få se betydligt mer av föraren i framtiden.

Patrik Winbjörk, Luleå AK, tog silver i bänkpress i klassen Herrar 120 kilo.