Med en deformationszon som rycker allt närmare delarna av Malmberget där bland annat ishallen finns så har frågan om en ny ishall aktualiserats under den senaste tiden. Nu står det klart bygget av den nya is- och evenemangsarenan kommer igång.

– Det är positivt och givetvis hoppas vi på en hockeyboost bland ungdomarna i kommunen, säger Tommy Ryttiniemi ordförande hockeysektionen i Malmbergets AIF.

Platsen för den nybyggda ishallen blir i Sjöparken i centrala Gällivare. Där den kommer att byggas ihop med sporthallen.

Maif har under de senaste åren stått för driften av ishallen i Malmberget.

– Vi har fått driftbidrag av kommunen för att sköta om hallen i Malmberget, men det här var ett jättebra besked. Det har inte hänt så mycket i gamla hallen så det är välkommet, säger Ryttiniemi.

Finns det ett stort hockeyintresse i Gällivare/Malmberget?

– Vi har ett 100-tal ungdomar som tränar ishockey och sedan har vi ett division 2-lag också. Jag tror och hoppas att det här innebär att fler ungdomar söker sig till ishockey.

Kontraktssumman för enbart is- och evenemangsarenan uppgår till 161 miljoner kr. Byggtiden för arenan blir drygt ett och ett halvt år.