Nu vill Luleå Hockeys hjälte stanna i klubben

Först sänkte hon storlaget Djurgården. Sedan berättade Luleå Hockey-forwarden Michelle Karvinen att hon vill förlänga sitt kontrakt. "Jag älskar Luleå. De har gjort otroligt mycket för mig och min karriär", säger Karvinen efter 3–1-segern.

21 januari 2018 16:37

Bättre sent än aldrig. En klyscha som du säkert hört tusen gånger.

Men den passar bra på vad som hände när Luleå Hockey/MSSK åkte till Boden för att möta Djurgården under söndagen.

Michelle Karvinen satte 1–0-målet med 30 sekunder kvar av den första perioden.

Och när det återstod 56 sekunder av matchen satte hon sitt 19:e SDHL-mål för säsongen. Luleå Hockey vann därför med 3–1.

– Det var bättre i den första matchen. Det var lite svängigt i dag. Vi spelade inte lika enkelt som i den första matchen. Men vi kämpar och visar att vi är det bättre laget. Vi visar mycket karaktär, säger Michelle Karvinen.

Forwardsstjärnan syftar på att Luleå Hockey och Djurgården möttes även under lördagen. Då vann Luleå med 3–0, efter lysande målvaktsspel av Maria Omberg.

Ett styrkebesked att vinna två matcher mot Djurgården på samma helg?

– Helt säkert. Djurgården är ett bra lag och vann guld senaste säsongen. Vi kämpar för att få hemmaplansfördel i slutspelet. Vi vet att det betyder otroligt mycket eftersom vi får en extra spelare hemma i Delfinen, säger Karvinen och syftar på hemmapubliken.

– Vi spelar bäst där. Vi vill ha hemmaplanfördelen i slutspelet.

Efter de här segrarna leder ni serien.

– Det känns bra nu att vi är tillbaka där och kan kalla oss serieledare. Det är bra att vi börjar komma in i den här formen inför slutspelet.

Vad kan de här två segrarna betyda just inför slutspelet?

– Otroligt mycket. Framför allt för självförtroendet. Just nu har vi fått hela laget att producera. Jag är grymt imponerad av laget, hur vi har hanterat allting efter jul. Vi spelar jättebra hockey nu.

Ni har en hyfsad bredd i laget nu. Du gjorde två mål i dag, men er kedja gjorde inget mål i gårdagens seger?

– Mästarlag kan få hela laget att producera. Det är en så tuff liga att man måste ha så att alla producerar och levererar. Det är ett bra tecken att vi är där nu, att vi får alla kedjor att funka. Det är grymt.

skönt att vi kan spela på det här sättet

Söndagens match spelades som sagt i Boden.

– Kul. Det var kul redan förra året med, när vi spelade i Malmberget och Kiruna. Det är kul att vi kan göra något för tjejhockeyn och visa att vi kan spela hockey. Det känns jättebra. Boden har tagit emot oss på ett väldigt bra sätt.

Var vill du spela nästa år?

– Vet inte. Kanske Överkalix?

Michelle Karvinen frågar runt lite var de andra i laget skulle vilja spela nästa säsong. Sedan säger hon:

– Vår materialare säger Kalix. Då blir det Kalix.

Är du med då förresten? Du har ett utgående kontrakt...?

– Jag hoppas det. Det beror på om Luleå vill ha mig, Vill du ha mig nästa säsong, Glader? säger Karvinen och skämtar med sin tränare och sportchef.

Men du vill vara kvar?

– Jo, det vill jag. Det finns ingen annanstans i Sverige där jag vill spela. Vi ska prata mer efter OS och allting. Det händer så mycket nu. Men jag älskar Luleå. De har gjort så otroligt mycket för mig och min karriär. Glädjen över at spela här och representera ett lag och en klubb som verkligen vill vara nummer ett när det gäller att utveckla damhockeyn... Det är otroligt viktigt för mig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!