LSK-försvaret fixade segern

Luleå SK fortsätter plocka poäng.  Den här gången var det backarna som låg bakom segern.  - Riktigt skönt, säger mittbacken Stefan Svensson.

Från vänster: Chao Jamshidi, Robert Johansson, Andreas Kylmänen, Stefan Svensson, Daniel Sandberg. Luleå SK. Foto: Roland S Lundström

Norsjö2010-06-17 06:00
Visserligen fixade målkungen Daniel Sandberg 1-0 för Luleå SK - hans tionde mål på åtta matcher. Men det var ändå försvar-arnas förtjänst att LSK åkte hem med tre nya pinnar från Norsjö. Lagets mittbackspar Stefan Svensson (längst till höger i bilden) och Andreas Kylmänen (närmast i bilden) gjorde varsitt mål. Och vänsterbacken Per-Johan "PJ" Karlsson hade två assist. Efter 56 minuter slog "PJ" ett fint inlägg som Kylmänen mötte perfekt med pannan (2-0). "Jäkla skräll"
Elva minuter senare fixade mittbackskollegan och tillika lagkaptenen Stefan Svensson 3-0 efter en fin hörna från Per-Johan Karlsson - även Svensson använde huvudet - hans första mål för säsongen - En jäkla skräll, säger kaptenen om sitt mål. Luleå SK är obesegrade efter åtta omgångar (7 segrar och 1 oavgjord), men det var endast för andra gången under säsongen som laget inte släppte in något baklängesmål. En stor anledning till att laget lyckades hålla nollan var att laget fått in trygghet mellan målstolparna. Mot Norsjö debuterade målvakten Jon Bohnsack, nyförvärv från Notviken. - Vi fick in lite pondus mellan stolparna. Han gav oss trygghet, säger lagkaptenen Stefan Svensson. Förutom Bohnsack höjde sig vänsterbacken Per-Johan Karlsson (två assist) ur mängden. I övrigt gjorde topplaget en okej insats mot tabelljumbon. - Det var inget skönspel, planen var torr som fan och bollen studsade som fan, säger Stefan Svensson.
Norsjö-Luleå SK0-3(0-1)