Under lördagen avgjordes M70-klassen i Lidingöloppet. Magnus Säveros, som bor i Nilivaara och tävlar för Nilivaara IS, sprang det tio kilometer långa loppet på 43.26.

Det gjorde att han fick ställa sig överst på prispallen.

Nu ska du få en riktig sportjournalist-fråga. Hur känns det här?
Artikelbild

– Det känns bra. Jättebra. Men det var ganska tufft. Man börjar ju känna av åldern litegrann. Men det gick bra och jag klarade banan ganska så bra ändå. De andra var tydligen ännu tröttare, säger Säveros och fortsätter:

– Det är en ganska jobbig bana, det känns i benen när man springer i de här backarna. Men det var fint väder och mycket publik. Det var toppen.

Lidingöloppet var Säveros tredje lopp i år.

–  Jag springer mycket orientering. Det är det jag håller på med mest. Men när jag var i södra Sverige för lite orientering så tänkte jag att jag måste springa Lidingöloppet med när jag ändå är här nere. Jag har sprungit Lidingöloppet flera gånger förut. Jag tror det här var elfte gången. Förut har jag sprungit i 50- och 60-klassen. Det var första gången i 70-klassen nu.

Har du vunnit någon gång förut?

– Jag har vunnit tre gånger tidigare.

Har du vunnit Lidingöloppet förut?

– Jag har aldrig vunnit tre gånger tidigare. Jag har aldrig blivit sämre än fyra.

Vad häftigt!

– Ja, jag är väldigt nöjd.

Hur ska du fira det här nu?

– Jag vet inte, det blir kanske en pizza ikväll. Jag har inte tänkt så långt än, men något blir det väl. I morgon ska jag springa ett orienteringslopp, säger Säveros på lördagen.

Va? Ska du springa redan i morgon?

– Japp. Jag ska springa orientering på vägen upp, söder om Mora.

Hur mycket brukar du springa?

– Jag tränar väl kanske fyra-fem gånger i veckan om man ska räkna med tävlingar.