Tiger står över – då hoppar Tiger in: ”Får låna bilen av junior”

Sonen Simon Tiger står över Norrlandsveckan i rallycross. Då hoppar pappa och teamchef Fredrik in och kör sonens bil i premiären i Kalix på söndag. ”Det ska bli fruktansvärt skoj. Det är som jag säger: man älskar ju att köra”, säger 51-åringen.

Tillbaka igen. Fredrik Tiger kommer att köra Norrlandsveckans premiärtävling i Kalix på söndag.

Tillbaka igen. Fredrik Tiger kommer att köra Norrlandsveckans premiärtävling i Kalix på söndag.

Foto: Joakim Nordlund/PRESSPRO.se

Motorsport2024-07-06 09:30

Simon Tiger hade en kanonhelg i Älvsbyn och vann båda deltävlingarna i den öppna tvåhjulsdrivna klassen i RallyX. Men Norrlandsveckan, som startar på söndag i Kalix, skippar Kalixföraren.

Då får pappa Fredrik Tiger chansen.

– Jag fick låna bilen av junior och då tänkte jag att ”vafan, det ligger ju i blodet. Man vill ju alltid köra”. Nu var bilen ledig så då tänkte jag: då passar jag väl på, säger Fredrik Tiger.

Tanken är att Fredrik Tiger bara ska köra första deltävlingen i Kalix, men han inser att racen i Piteå och Skellefteå kommer att locka honom.

– Ja, jag vet ju hur jag är. Om det går bra finns det en risk att jag far på alla tävlingarna, säger han och skrattar lite.

Fredrik Tiger har en otrolig karriär bakom sig med flera SM-guld och seger i Norrlandsveckan. Och han gör fortfarande lite inhopp i motorvärlden. I vintras blev det isracing och förra året lånade han en bil och körde Kalixtävlingen i Norrlandsveckan.

– Jag har egentligen aldrig slutat helt. Det finns helt enkelt inte ekonomi att driva två bilar. Då har vi valt att satsa på Simon. Och som sagt det kostar nog mycket att han kör. Då har det blivit så. Det är ju fortfarande rallycross. Det är det absolut roligaste jag vet.

Det kliar alltid lite i racingfingrarna?

– Ja, fy fan. Alldeles för mycket. 

Det är svårt att bli av med det när det är så roligt?

– Jo, tyvärr är det ju det. Man skulle behöva bli av med det, men det går inte.

Vad har du för förhoppningar resultatmässigt?

– Det är många duktiga med, men jag har alltid kört för seger så det kommer jag att göra även den här gången. Det är något som är inrotad i mig. Jag är som Max Verstappen. Om jag inte kör för att vinna kan jag lika väl vara hemma.

Det är ett starkt startfält med bland andra Adam Öhman, Älvsbyn, och Erik Lidman från RallyX. Tiger varnar för finländaren Ilkka Antilla som han har kört isracing mot.

– Han körde skiten av oss på isen och ska nu köra rallycross. Vi får se om vi får spö här också.

Teamchefen, som har varit med och tagit fram sonens bil och även mekar med den, ser fram emot en härlig helg på hemmaplan.

– Det ska bli fruktansvärt skoj. Det är som jag säger, man älskar ju att köra bilar. Det är ju det som är det absolut roligaste. Skillnaden är att jag skruvar lika mycket, men kör mycket mindre nu när pojken kör. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!