Dramat före dubbelsegern: ”De jobbade på det in i det sista”

Andra raka segern i Älvsbyn, men dramatiken kring Simon Tiger utspelade sig före söndagens race. Med en halvtimme kvar till finalen fick teamet ordning på motorn. ”Mekanikerna jobbade på det in i det sista”, säger Kalixföraren.

Simon Tiger har all anledning att göra segertecknet. Nu har Kalixföraren ett bra grepp om mästerskapet med fyra deltävlingar kvar.

Simon Tiger har all anledning att göra segertecknet. Nu har Kalixföraren ett bra grepp om mästerskapet med fyra deltävlingar kvar.

Foto: Qnigan

Motor2024-06-30 20:56

Simon Tiger vann lördagens deltävling i tvåhjulsdrivna RallyX-klassen i Älvsbyn trots en motor som inte kunde ge full effekt. 

Och den riktiga dramatiken på söndagen utspelade sig före finalen. För teamet fick till slut löst problemet med den dåliga motoreffekten.

– Vi fick den att funka en halvtimme innan finalen. Mekanikerna jobbade på det in i det sista. Det var till finalen bilen började gå som vanligt igen, säger Simon Tiger.

Precis som på lördagen var det Linus Westman som tidigt utmanade Simon Tiger finalen på Höghedens motorstadion i Älvsbyn. Westman var uppe och tuggade lite både på sidan och bakdelen av Tigers BMW. 

– Han var och naggade lite grann. Jag tror det var därför jag började ”safa” lite grann och stänga mer i stället för att ladda på riktigt. Men det gick ändå bra.

Det blev nästan en repris av lördagens race. Westman förivrade sig och fick bryta. Efter det var det öppet läge för Kalixföraren att ta hem racet före dansken Kenneth Konge.

Älvsbyns körande ordförande Viktor Johansson hade inte farten för att hänga på i Tigerjakten på söndagen heller och slutade fyra, några sekunder efter klubbkompisen Adam Öhman.

Nu leder Simon Tiger totalen 34 poäng före Viktor Johansson med fyra deltävlingarna kvar. Två körs i danska Nysum den första helgen i augusti. De två sista racen i tyska Estering en vecka senare.

– Även om jag missar i ett race och han tar full poäng, jag tror full poäng är 25, då leder jag fortfarande med nio poäng, säger Tiger och fortsätter:

– Fortsätter jag bara som nu, då ser det lovande ut. Men om det skulle hända något i första tävlingen i Danmark, då har man bara en vecka på sig till att det ska avgöras i Tyskland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!