Bäckman får representera Sverige

Nu står det klart att Jessica Bäckman kommer att representera Sverige i FIA Motorsport Games. "Väldigt glad att jag får möjligheten att representera Sverige i en stor tävling", säger hon.

Motor 7 oktober 2019 08:56

I början av november körs tävlingen på den 4 kilometer långa Vallelunga banan nära Rom i Italien där förare från hela världen deltar.

Det kommer vara sex olika tävlingskategorier, där Touring Car Cup är en av dessa kategorier. Varje land får utse en förare i varje kategori för denna tävling. Där Team Sweden har beslutat att norrbottningen Jessica Bäckman ska representera Sverige i Touring Car Cup kategorin.  

Bäckman kommer att köra sin Hyundai i30 N TCR bil för det italienska teamet Target Competition. 

Redan under sin andra säsong i Touring Car Racing, har Jessica tagit tre pallplatser i tre olika mästerskap. Nu får hon möjlighet att representera Sverige i FIA Motorsport Games, där hon får göra upp om medaljerna tillsammans med andra världselitförare.

– Väldigt glad att jag får möjligheten att representera Sverige i en stor tävling som FIA Motorsport Games. Banan ser utmanande ut och har lite av allt, både snabba och långsamma sektioner vilket blir en rolig utmaning. Evenemanget kommer att vara en speciell upplevelse, med de bästa förarna från respektive land, vilket även blir ett perfekt tillfälle att avsluta säsongen på, säger Jessica Bäckman i ett pressmeddelande.

Tidsschemat

FIA Motorsport Games kommer att hållas i Vallelunga, Italien den 1-3 November. Här är hela tidsschemat:

Torsdag 31 oktober:
Invigningsceremoni i Rom

Fredag 1 november:
Träning 1
Träning 2

Lördag 2 november:
Tidskval 1
Tidskval 2
Race 1 (25 min + 1 varv)

Söndag 3 november:
Race 2 (30 min + 1 varv)
Avslutningsceremoni och Prisutdelning i Rom

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa