Tråkiga beskedet: Kalix ställer in tävling

Banan håller inte – då väljer Kalix att slänga in handduken.

Ställer in. Det blir ingen Nordcup i Kalix 2017.

Ställer in. Det blir ingen Nordcup i Kalix 2017.

Foto: K-L Sundqvist

Motocross2017-07-13 15:21

Nej, det blir inget Nordcupen i Kalix i år.

Det var tänkt att den femte deltävlingen skulle arrangeras på orten helgen 29–30 juli.

Men nu har evenemanget strukits av FMCK Kalix.

– Ja, tyvärr. Vi är inte redo organisatoriskt och dessutom måste banan fixas till. Vi har kört andra tävlingar på den utan att göra något efterarbete, så då har vi beslutat att vi får komma tillbaka med nya krafter och en ordentlig bana nästa år, säger föreningens kassör Robert Fredriksson.

Beslutet meddelades redan för en månad sedan till Nordcupskommittén och reaktionerna från förarna har varit ledsamma.

– Alla ser ju fram emot att komma hit för de vet vilken anläggning vi har i Kalix. Den är ganska unik och vi brukar ha lite andra aktiviteter runt om som vi sporrar med. Men vi har sagt att vi inte ska komma med en halvdan anläggning. Banan behöver underhållas.

Ekonomin har inte varit den springande orsaken bakom den inställda tävlingen. Däremot sticker inte Robert Fredriksson under stol med att ambulanshyrorna tär enormt mycket.

– Det kostar förbaskat mycket att ha ambulanssjukvården på plats. Det är en jädra problematik för hela Nordcupen, som kommer döda sporten om det fortsätter.

Han berättar att notan för en helg brukar landa på mellan 20 000–30 000 kronor.

– Det skulle man kunna spara och stoppa i föreningskassan och se till att det går till ungdomsverksamheten istället. Vi har varit ganska framåt i Guldhjälmen-utbildning och utbildat massor av barn upp till 12 år. Det har kostat en slant och där hade vi kunnat lägga pengarna.

– Men sen är det så att även om vi hade haft pengar till att fixa banan och ha alla grejer i ordning så är vi inte riktigt där organisatoriskt för att arrangera tävlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!