Luleå fattar äntligen poängen

Luleås trista svit är bruten.<BR>Luleå Hockey lyckades knipa en poäng i måndagskvällens elitseriematch mot Mora. <BR>Slutresultatet blev 3-3 efter mål av Tomas Surovy, Martin Chabada och Mikael Renberg.

MORA2007-01-08 21:34
<P>Den första perioden bjöd på öppet spel med två givmilda försvar. Det var Luleå som inledde matchen bäst och skapade flera vassa lägen under tre raka Mora-utvisningar. Hemmamålvakten Juha Pitkämäki räddade allt.<BR>Matchens första mål blev en kalldusch för Luleå Hockey. Moras första rejäla anfall slutade med ett friläge för Pavel Brendl. Luleås målvakt Mattias Modig kunde inte stoppa Moras notoriske målskytt.<BR>Efter en två-mot-en-kontring begärde Luleå-lägret en videogranskning, men den tyske domaren Martin Reichert vinkade avvärjande bort Linus Omarks målförsök.<BR>Till slut kom dock kvitteringen genom Tomas Surovy, som tryckte in en egen retur efter ett tekniskt nummer som grundlurade en Mora-back.<BR><BR><STRONG>Andra perioden</STRONG><BR>Den andra perioden präglades av ideliga utvisningar, där den tyske domaren Martin Reichert lyckades dela ut 14 tvåminutersutvisningar i en rätt snäll match.<BR>Trots en rad numerära underlägen såg Luleå Hockey ut att ha grepp över matchen - speciellt efter Martin Chabadas 2-1-mål.<BR>I periodens sista minut drog sig Luleå-spelarna på sig två utvisningar i snabb följd. Moras tjeckiske skyttekung Pavel Brendl behövde exakt sex sekunder för att kvittera.<BR><BR><STRONG>Tredje perioden<BR></STRONG>Den tredje perioden bjöd inte på något skönspel. <BR>Trots att Luleå hade en man fler på isen kunde Anders Bastiansen ge hemmalaget ledningen med 3-2 efter fem minuters spel.<BR>Målet gav Mora nya krafter. Hemmalaget inriktade sig på att försvara sin ledning och täppa igen ytorna på isen.<BR>Taktiken lyckades bra ända tills tre minuter återstod av ordinarie matchtid, då gjorde Mikael Renberg det viktiga kvitteringsmålet.<BR>Förlängningen blev händelsefattig. Luleå skapade en vass målchans, men Martin Chabada lyckades inte överlista Mora-målvakten Juha Pitkämäki.<BR><BR><STRONG>Matchfakta<BR>MORA-LULEÅ 3-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0)<BR>Målen, första perioden: </STRONG>1-0 (09.07) Pavel Brendl (Anders Bastiansen, Eric Beaudoin), 1-1 (14.32) Tomas Surovy (Johan Harju, Pekka Saravo).<BR><STRONG>Andra perioden: </STRONG>1-2 (24.30) Martin Chabada (Jesse Niinimäki, Roger Åkerström) i spel fem-mot-fyra, 2-2 (39.04) Pavel Brendl (Mikko Kurvinen, Teemu Elomo) i spel fem-mot-tre.<BR><STRONG>Tredje perioden: </STRONG>3-2 (45.49) Anders Bastiansen (Miroslav Blatak, Ivan Huml) i spel fyra-mot-fem, 3-3 (56.27) Mikael Renberg (Tomas Surovy, Jaroslav Obsut) i spel fem-mot-fyra.<BR><STRONG>Utvisningar, Mora: </STRONG>Mikael Simons 2+10+10, Thomas Skogs 2+2, Marco Toukko 2+2, Jonathan Granström 2+2, Pierre Johnsson 2, Eric Beaudoin 2, Miroslav Blatak 2, Håkan Bogg 2. <BR><STRONG>Luleå: </STRONG>Anders Burström 2+2+10, Mikko Pukka 2+2, Marcus Nyberg 2, Tomas Surovy 2, Roger Åkerström 2, Robin Lindqvist 2. Lubos Bartecko 2, Pekka Saravo 2, lagstraff 2.<BR><STRONG>Skott: </STRONG>27-33 ( 6-14, 13-6, 7-12, 1-1).<BR><STRONG>Domare: </STRONG>Martin Reichert, Tyskland.<STRONG> </STRONG></P>