Karin Nilsson bästa länsåkare

Karin Nilsson, Luleå Gjutaren, gjorde ett strålande Vasalopp och slutade på sjunde plats i damklassen. Bäste norrbottning i herrklassen var Tommy Ljung, Gellivare Skidallians. -Jag fick en kanonstart, säger Karin Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

NORSK SEGRARE. Norrmannen Jörgen Aukland knep guldet i årets Vasalopp.

NORSK SEGRARE. Norrmannen Jörgen Aukland knep guldet i årets Vasalopp.

Foto: Ulf Palm/SCANPIX

MORA2008-03-03 01:45
I skuggan av norske herrsegraren Jörgen Aukland och damsegrarinnan Sandra Hansson, Uddevalla, gjorde 25-åriga Karin Nilsson sin andra Vasaloppsstart.Förra gången slutade hon på en 20:e plats.Nu klev hon in på tiobästalistan och slutade sjua på tiden 5.20.37."Blött och tungt"
-Förra gången åkte jag på fem timmar och 37 sekunder, men det var ett helt annat före i dag. Riktigt blött och tungt. Dessutom gick det bara att köra i ett spår eftersom att det var nysnö i det andra, säger Karin Nilsson per telefon.Arvidsjaurstjejen som tävlar för Luleå Gjutaren fick starta i andra led bakom elitledet. Ändå lyckades hon komma iväg bra uppför första mördarbacken och sen höll Nilsson sin position hela vågen från Falun till Mora.-Pappa hade vallat och satsat på klister längst under med kallvalla på. Det funkade bra i uppförsbacken, men jag hade inte så bra glid, säger hon.Stumnade
Efter tre mil stumnade Nilsson till litegrann, men de tio sista kilometrarna gick som en dans.-Jag blev trött efter backarna, men på slutet stakade jag på riktigt bra, säger hon och fortsätter:- Synd bara att jag inte lyckades komma bland de sex bästa, då hade jag fått prispengar. Men jag har ju fortfarande några år på mig, menar 25-åringen.Sandra Hansson, Uddevalla, vann damklassen på 4.47.16. Tvåa var skidkometenJenny Hansson, Vålådalen, på 4.47.20. Bland herrarna lyckades Gellivare Skidallians Tommy Ljung bäst av BD-åkarna och slutade på 82:a plats. Han noterades för tiden 4.37, 52. Bernt Niva, IFK Kiruna, kom i mål på en 120:e plats med tiden 4.42.46.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!