Dramatisk daladans

Luleå hade fyra raka nederlag innan gårdagskvällens match borta mot Mora.
Nu fick man i alla fall en poäng med sig hem till Norrbotten.
Matchen slutade 3-3, och det skiljer fortfarande fyra poäng lagen emellan där Mora ligger på kvalplats.

MORA2007-01-09 06:00
Men matchens snackis efter matchen var domaren Martin Reichert insats. <BR>Tysken drog på sig publikens missnöje direkt. <BR>- Spelarna hade lite svårt att hitta domarnivån. Men vi har ju sagt någonting att vi ska ha låg domarnivå i Sverige, menade Luleås assisterande tränare Roger Rönnberg. <BR>Moras assisterande tränare Pär Djoos ville inte kommentera domarinsatsen. <BR>- Båda lagen drabbades lika. <BR>Totalt delades hela 74 utvisningsminuter ut. <BR><BR><SPAN class=mr><STRONG>Dåligt boxplay </STRONG><BR></SPAN>Luleå fick tre numerära överlägen på de sju första minuterna. <BR>Men effektiviteten var inte bra. <BR>I stället för luleåmål kunde elitseriens skyttekung Pavel Brendl ge Mora ledningen. <BR>- Boxplay är ett problem, vi släpper in för många mål, säger Roger Rönnberg. Men innan första perioden var till ända kunde Luleås specielle poängkung Tomas Surovy kvittera. <BR>Andra perioden blev en synnerligen ostrukturerad händelse. Tysken i randigt gillade att använda pipan flitigt. Spel fem mot fem var en sällsynt händelse i andra perioden. <BR>Men två mål blev det i alla fall. <BR>Martin Chabada gav Luleå ledningen i spel fem mot fyra. <BR>Sedan visade Pavel Brendl upp sig igen och kvitterade i spel fem mot tre.<BR><BR><STRONG> </STRONG><SPAN class=mr><STRONG>Dramatiskt slut </STRONG><BR></SPAN>- Pavel Brendl gör alltid mål mot oss. Så nästa gång får vi sätta en man som tittar honom i ögonen hela tiden, säger Rönnberg halvt på skämt och halvt på allvar. <BR>Slutperioden blev dramatisk. Planens bäste spelare, Moras norrman, Anders Bastiansen gav Mora ledningen när Luleå hade en man mer på isen. Då visade klockan 5.49. <BR>Mora såg ut att vara på väg mot en trepoängare. <BR><BR><SPAN class=mr><STRONG>Nöjd med poängen <BR></STRONG></SPAN>När Moras Mikael Simons drog på sig en korkad utvisning var rutinerade Mikael Renberg snabbt framme och rädda en poäng. <BR>- Jag tycker vi gör en bra match. Självklart vill man alltid vinna. Men som matchen utvecklade sig är jag nöjd med en poäng. Jag är också nöjd med att vi inte släpper till så många chanser i spel fem mot fem, säger Rönnberg. <BR><SPAN class=mr><BR><STRONG>Kerman platsar inte </STRONG><BR></SPAN>- Jag hade gärna sett att vi fått tre poäng med oss. Men vi hamnade där vi varit många gånger. Sist Luleå var här tappade vi alla tre poängen på ett misstag på egen blålinje. Nu var det en utvisning, menade Pär Djoos. <BR>Förre Moraspelaren Kalle Kerman var inte med till Mora. <BR>- Han platsar inte, men tränar hårt för att komma tillbaka, säger Roger Rönnberg. <BR>Enligt en kvällstidning skulle Kalle Kerman vara på väg tillbaka till Mora, något som Mora IK:s klubbdirektör Jan Simons förnekar. <BR>- Det är inte aktuellt, säger han. <BR>Mattias Modig blev som bekant ratad ur JVM-truppen. Men det spel han visade upp i Mora i går borde han kanske ha varit med. <BR>- Mattias var riktigt bra, betygsatte Roger Rönnberg. <BR>Bra var också Luleås förstaformation med Mikael Renberg, Lubos Bartecko och Tomas Surovy.