AHC:s trista bortasvit förlängdes

Asplöven ledde med 2-0 och var på väg mot en skräll. Men två mål på 15 sekunder inledde Moras vändning.
- Alldeles för släpphänt, säger tränaren Per Kenttä.

UPPRÖRD. Asplövenstränare Per Kenttä var inte glad efter  ytterligare en förlust på bortaplan.

UPPRÖRD. Asplövenstränare Per Kenttä var inte glad efter ytterligare en förlust på bortaplan.

Mora2012-10-10 06:00

Nej, det blev inget trendbrott för Asplöven. Laget har fortfarande inte tagit någon poäng på bortaplan som nykomlingar i Hockeyallsvenskan.

Men - i nästan två perioder såg det lovande ut.

Knappt sju minuter in i den första perioden snappade Vyacheslav Trukhno upp pucken vid ena sarghörnet och spelade till Lucas Sandström vid andra stolpen, som sköt direkt i mål bakom en chanslös Linus Ullmark.

- Mora började bäst men efter det målet fick vi mer energi, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Asplövens målvakt Joni Puurula hade en svettig inledning på matchen med ett stort tryck från Mora, ledda av superstjärnan Anze Kopitar. Hemmalaget skapade flest chanser i den inledande perioden.

- Joni Puurula gjorde det jättebra där, berömmer Per Kenttä.

Asplöven inledde den andra perioden med spel i numerärt överläge - och det small till direkt.

Lucas Sandström hittade lekkamraten Conny Strömberg vid höger stolpe som rakade in pucken i mål. Bortalaget tog tag i taktpinnen och spelade stabilt i nästan hela perioden och var nära att göra ytterligare något mål.

- De var svårspelade och kontrade hela tiden. Det gällde för oss att vara vakna, menar Moratränaren Patric Wener.

Sedan kom 15 ödesdigra sekunder - som kändes avgörande.

Med knappt tre minuter kvar av perioden fick hemmalaget till slut hål på Puurula genom Sonny Karlsson. 15 sekunder lurade Anze Kopitar bort Puurula efter att ha blivit frispelad av Johan Alcén.

- Vi hade chans att få undan pucken vid deras första, men lyckades inte. Det är alldeles för släpphänt av oss att bjuda in de i matchen, säger Asplöventränaren.

Luften ur
För sedan gick luften ur Asplövenspelarna.

Både 3-2 och 4-2 kom efter slarv högt upp vid egen blå.

Bortalaget skapade endast ett fåtal chanser i jakten på att komma ikapp och trots att man plockade målvakten blev det aldrig någon press mot Mora.

- Ja, de vann rättvist men jag tycker att vi skulle ha stängt igen när vi hade 2-0, säger Per Kenttä.