BBK åkte ur superettan

<STRONG>OBS - NY UPPDATERAD VERSION: </STRONG>Adjö, Bodens BK, det var kul så länge det varade, men laget kommer att tvingas spela i divison I nästa säsong. BBK förlorade lördagens ödesmatch mot Mjällby med 0-1 (0-1).

MJÄLLBY2005-10-22 15:48
<P>Boden tvingades jaga i underläge efter Tobias Johanssons mål i slutskedet av den första halvleken. En  lång frispark var på väg ut över kortlinjen, när Mjällby-forwarden Markus Ekenberg dök upp och nickade in den framför mål. <BR>BBK-målvakten Kenny Stamatopoulos var visserligen på bollen, men orkade inte hålla emot Tobias Johanssons påpassliga nick.<BR>Närmare än ett stolpskott efter ett misslyckat inlägg av Rickard Nilsson kom aldrig norrbottningarna, som gick mållösa från planen för sjätte matchen i rad. Trots sitt numerära överläge efter en frilägesutvisning på en Mjällbyback redan i den 15:e minuten hade BBK märkvärdigt svårt att skapa några vassa målchanser. <BR>Det var Marcus Lindberg som utvisades efter att han hade rivit ned Fredrik Norberg i ett friläge.<BR>Resultatet innebär att Boden åker ut superettan och får börja om i division I nästa säsong - för övrigt i samma serie som Kiruna FF.<BR>Efter slutsignalen sjönk flera av BBK-spelarna ihop på planen och visade öppet sin besvikelse. <BR>- Det är ett enda stort mörker, sade lagets mittfältsmotor Andreas Ingels.<BR><STRONG>Du kan läsa mer om matchen i måndagens Norrbottens-Kuriren.</STRONG><BR><BR><STRONG>Resultat<BR>Mjällby-Bodens BK 1-0 (1-0).<BR></STRONG>Målen: 1-0 (39) Tobias Johansson.<BR>Bodens lag: Kenny Stamatopoulos - Mtaka Simba Max Fuxberg 78), Patrik Sundkvist, Daniel Torres, Rickard Nilsson - Espen Minde (Tomas Eriksson 70), Andreas Ingels, David Robertys, Victor Brännström (Pascal Egibo 61) - Herish Kuhi, Fredrik Norberg.  <BR>Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.<BR>Utvisningar, Mjällby: Marcus Lindberg (15), frilägesutvisning.</P>