Missnöje bakom avskedet: "Inga kommentarer"

Trots två år kvar på kontraktet väljer Boden att bryta med Peter Gitselov. Enligt uppgifter till sportredaktionen har missnöjet i spelargruppen varit påtaglig mot tränaren.

18 oktober 2017 14:47

Inför årets säsong presenterade Bodens BK att Peter Gitselov skulle bli ny huvudtränare och hade skrivit på ett 2+1-kontrakt där båda parter hade rätt att bryta inför tredje året.

Nu blir det tidigare än så. Redan efter ett år plockar klubben bort honom som huvudtränare i division 2-laget som slutade på en sjundeplats i tabellen.

– Vi tycker Gitselov är proffsig och bra på många sätt, men den långsiktiga inriktningen har vi haft delade meningar om, säger klubbens ordförande Olle Lindström.

Gitselov, som haft en lång spelarkarriär i bland annat Boden, Rubin Kazan och Mjällby, erbjuds att fortsätta med de uppdrag som står i hans kontrakt. Det vill säga; sköta integrationsprojekt och andra uppgifter på kansliet.

– Det avgör Peter själv om han vill fortsätta med. Men det är inga hard feelings, menar Olle Lindström.

Hur ser ni på årets säsong och ligger resultaten till grund för beslutet?

– Nej, det gör det egentligen inte. Det är inte avgörande för överenskommelsen. Dessutom tycker vi att vi har spelat en riktigt hygglig fotboll, men vi har saknat en målgörare. När vi har mött de bättre lagen har vi spelat minst lika bra, och ibland bättre. Men vi har haft problem att föra matcher mot de sämre lagen.

Har det varit något missnöje mot Gitselov under säsongen?

– Inte något som är ovanligt. Klart det kan ha varit något sånt, men inte något som jag som ordförande upplevt varit en större fråga. Det är i så fall sportrådet som fått sådana synpunkter.

Bra uppgifter till sportredaktionen gör dock gällande att det har varit stormigt under året. Spelare ska ha uttryckt att Gitselov är svår att ha som ledare. Andra menar att det beror på att Gitselov, med sin gedigna spelarkarriär, ställer krav som många division 2-spelare inte klarar av. Under säsongen har 34-åringen också vid ett flertal tillfällen nobbat intervjuer med media eller låst in laget i omklädningsrummet upp emot en timme efter match.

– Jag har inga kommentarer runt det där. Det är Olle och styrelsen som sköter de bitarna. Uppenbarligen är det en samlad bild som finns och ligger till anledning att de har tagit beslutet, säger sportchefen Christian "Kisse" Samuelsson.

Sporten har sökt Peter Gitselov för en kommentar.

Båda assisterande tränarna, Ulf Sundqvist och Dacian Dacin, har också utgående kontrakt så det är en hel tränartrojka som ska tillsättas.

– Sportrådet har fått i uppdrag att komma fram med ett förslag om ny tränare, säger Olle Lindström.

Vill ni ha en tränare från Norrbotten?

– Man kan inte låsa fast sig. Visst är det bra om det är någon i närområdet, men vi har inte satt såna krav.

På spelarsidan är Max Wårell, Arish Nouri, Erik Stenberg, Kevin Roberts, Emil Johansson, Viktor Selini och Elias Öhman under kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!