Mattssons besvikelse: "Hade mer att ge"

Det blev en tuff VM-tisdag för svensk brottning.

Sofia Mattsson, det stora medaljhoppet på damsidan, blev utslagen direkt.

Jag kom inte alls in i det, säger Mattsson.

17 september 2019 09:54

Den svenska OS-bronsmedaljören Sofia Mattsson, som tävlar i 53-kilosklassen, fick en tuff lottning och ställdes mot Vinesh Phogat. Mattsson förlorade mot indiskan i en tävling i Polen så sent som förra månaden.

Även VM-matchen blev tuff för Mattsson och hon hamnade i underläge bara några sekunder in i första ronden. Efter det försökte 29-åringen desperat att komma tillbaka in i matchen – utan nytta. Vinesh Phogat vann till slut med hela 13–0.

Det kändes väldigt bra i kroppen och jag var motiverad. Men när jag väl klev upp på mattan så kopplade det inte. Jag kom fel in i matchen. Jag får inte alls till det och känner att jag hade betydligt mer att ge, säger hon.

"Är inte alls nöjd"

Eftersom Vinesh Phogat åkte ut mot japanskan Mayu Mukaida, regerande världsmästare i 55-kilosklassen, i andra rundan försvann chansen till återkval.

Inför mästerskapet var målet tydligt: att nå till medaljmatcherna, som hade säkrat en OS-biljett till Tokyo 2020.

När du går in i en turnering vill du framför allt alltid känna dig nöjd med dig själv. Att man har gjort sig själv rättvisa. Jag är inte alls är nöjd, säger Mattsson som trots förlusten låter positiv på tonen.
Hur mycket jag än vill kan jag inte göra om matchen. Kanske har man lärt sig ta förluster bättre med erfarenheten. Man får bryta ihop några dagar och komma tillbaka.

Petersson till sjukhus

Nästa OS-chans kommer i mars, i det europeiska kvalet.

I 50-kilosklassen gick Fredrika Petersson vidare från första rundan då hon vände ett 0–9-underläge mot bulgariskan Miglena Selisjka till vinst på fall. Men i andra matchen mot Jekaterina Polesjtjuk tvingades hon bryta efter att ha skadat foten. Petersson fördes till sjukhus och även hennes VM var över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Larsson/TT