Eliasson siktar högt med landslaget

Den stora målsättningen är ett OS-guld i Vancouver om tre år. Då kommer Norrbotten att få en olympisk mästarinna i damhockey.  Och ser man till de framsteg som Emma Eliasson och de övriga damkronorna gjort de senaste säsongerna så är målsättningen realistisk. - De tester vi genomförde i början av den här veckan i samband med landslagssamlingen, visade att samtliga hade förbättrat sina värden. Och bättre skall det bli, säger Emma Eliasson.

Foto: Joakim Nordlund

MÄRSTA2007-12-13 01:45
Emma tillhörde de som gått framåt allra mest. I det konditionstest, där syreupptagningsförmåga kontrollerades, fick hon tillsammans med klubbkompisen i Brynäs, Angelica Lorsell, en tia, ett absolut toppvärde.De goda värdena under landslagssamlingen på Bosön har också ökat Emmas optimism när det gäller såväl klubbens och landslagets möjligheter att hävda sig framöver.- Jag tycker att Brynäs, redan den här säsongen, har en god chans att utmana AIK och Segeltorp om SM-guldet. Vi har spelat jämt mot de båda (3-4 mot AIK, 3-3 mot Segeltorp) när vi mött dem och det talar för att vi nu är att räkna med på allvar, säger Emma.Nöjd med säsongen
- När det gäller landslaget så tycker jag att den målsättning som vi satt upp, att kunna matcha Kanada om guldet om tre år, är realistisk, tillägger hon.Emma Eliasson hänvisar till matchen mot kanadensiskorna i Leksand i november.- Vi förlorade visserligen med 5-3, men vid ställningen 3-3 så hade vi ett par stolpskott och hade kunnat ta ledningen. Nu vet vi att vi är med när vi möter dem.Hon är nöjd med sin säsong och tycker att spelet har fungerat väl.- Skälet till varför jag lämnade Modo och gick till Brynäs var för att jag ville spela i en klubb som tillhör en tuffare serie. Det är nämligen skillnad mellan att spela i norrettan och i den mellersta serien. Och skall man utvecklas och bli bättre så måste man möta hårdare motstånd, understryker Emma Eliasson.Det mesta har således stämt för Emma så här långt den här säsongen.- Ja, det enda problem jag haft är att jag fick en hård tackling i den senaste seriematchen mot Västerhaninge i söndags. - Jag har haft känning i ryggen efter den smällen och fick därför avstå isträningen under onsdagen inför avresan till fyrnationsturneringen i Finland i dag (läs torsdag), berättar hon.Medan de andra damkronorna drillades under förbundskapten Peter Elanders ledning i Pinnbackshallen i Märsta, så blev Emma istället undersökt av lagets läkare, Daniel Stam. - Det är ingen större fara, konstaterade Emma, som hittills klarat sig undan svårare skador under karriären."Se upp med ryskorna"
Läkarundersökningen gav vid handen att Emma kan följa med laget till Finland. - Jag hoppas naturligtvis att jag får spela en hel del. Inte minst är jag sugen på att möta finländskorna på söndag i turneringens sista match. Det är alltid så prestigeladdade matcher när vi möts. Där kan man verkligen tala om en riktig finnkamp.Övriga nationer i turneringen är Tyskland, som är inledningsmotståndare på fredag samt Ryssland.- Vi får se upp med ryskorna, de är bra och vi brukar ha problem med dem. Men hittills tycker jag ändå att vi har haft ett visst övertag, säger Emma och tillägger:- Vinner vi turneringen i Finland är vi bäst i Europa.En sådan framgång är naturligtvis väl värd att fira nu när det snart är jul, en helg som för övrigt Emma Eliasson kommer att fira hemma hos familjen i Kiruna.- Gävle är en jättebra stad att bo och leva i. Men när det är jul då är det förstås Kiruna som gäller, avslutar Emma Eliasson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!