Lundberg näst bästa svenska på JVM

OK Renens Hanna Lundberg debuterar som förstaårsjunior i det svenska juniorlandslaget i orientering vid junior-VM i Danmark. I medeldistansen slutade hon sjua och blev därmed näst bästa svenska.

11 juli 2019 22:46

Hanna Lundberg har gått från klarhet till klarhet, med bland annat flera totalvinster i orienteringens 5-dagars, dubbla guld på USM två år i rad bland mycket annat. Redan under förra hösten blev hon uttagen till juniorlandslagets träningsläger – utan att ens vara junior.

I år som nybliven junior togs hon ut till landslaget för att representera Sverige vid junior-VM i Danmark och där har hon fått en lovande start.

Efter att ha slutat på en 15:e plats i sprinten i söndags blev det lite missar i början på måndagens långdistans. Efter missarna sprang Hanna Lundberg dock jämt med täten och slutade på en 37:e plats.

Men under torsdagens medeldistans gick det desto bättre då Lundberg slog till med en stark sjundeplats och därmed blev näst bästa svenska.

Tack vare det fina resultat är hon uttagen i Sveriges stafettlag, där hon under fredagen ska springa den andra sträckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström