Luleåtränarna leder framtidens landslag

Luleå Baskets David Visscher och BC Luleås Peter Öqvist tar över förbundskaptensposten i det nystartade framtidslandslaget. "Det är ett enormt stort glapp mellan U20- och seniorlandslag", säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

14 mars 2019 16:50

Seniorlandslagen siktar mot EM-slutspel i sommar och under 2021. För att hjälpa till i spelarutveckling och hitta spelare som har passerat åldern för juniorlandslagen startar Svenska Basketbollförbundet två nya landslag, Framtidslandslag senior. Dessa får Luleåtränarna David Visscher och Peter Öqvist förtroendet att leda, på dam- respektive herrsidan.

– Vi har sett att det är ett enormt stort glapp mellan U20- och seniorlandslag. Det är ett stort glapp både på herr- och damsidan, men det är ett ännu större glapp bland herrarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Tidigare har Sverige deltagit i Universiaden för spelare upp till 23 år. Det exkluderade många spelare eftersom man behövde vara inskriven på eftergymnasiala studier. Detta nya utvecklingslandslag möjliggör därför för fler spelare att delta.

– En spelare som är 24-25 år gammal kan fortfarande vara väldigt intressant för seniorlandslaget, men behöver lite mer erfarenhet. Så jag tror att framtidslandslag senior kommer att ge oss väldigt mycket och kommer att fylla väldigt många funktioner, säger Joulamo.

Vid sin sida får Visscher Viktor Bengtsson, Telge Basket och Mikael Johansson, RIG Luleå. På herrsidan är det Panagiotis Nikolaidis, Köping Stars och Boris Balibrea, Wetterbygden Stars, som assisterar Öqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Tjärnberg