Luleåtränaren om backkrisen: "Har juniorer"

SHL har precis startat, men redan nu har Luleå Hockey problem på backsidan. "Det stressar inte mig eller någon annan heller", säger assisterande tränaren Henrik Stridh.

Luleåtränarna Thomas "Bulan" Berglund och Henrik Stirdh.

Luleåtränarna Thomas "Bulan" Berglund och Henrik Stirdh.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-09-18 10:53

I tisdagens bortamatch mot Örebro kom Luleå Hockey till spel med sex backar, varav 17-årige Lucas Ramberg som fick göra SHL-debut. 

Det efter att både Daniel Sondell och Joonas Jalvanti dras med hjärnskakningar. Även Jesper Sellgren saknas som spelar med NHL-laget Carolina Hurricanes under deras huvudläger. Om han kommer tillbaka eller inte är fortfarande oklart. 

– När säsongen startade visste vi om att Jesper skulle iväg och att vi hade sju backar. Sedan kommer skador ibland och det är inte så mycket att göra åt. Vi har juniorer som vi kan fylla på med i stället, säger assisterande tränaren Henrik Stridh som är backansvarig. 

Det måste vara tufft att redan ha en backkris?

– Backkris, ja, det kan man väl använda, men kris är ett starkt ord tycker jag. Det finns de som har det värre än Luleå Hockey. Klart det inte är en optimal situation, men man får välja vilket filter man vill ha. Om man vill se det i färgbilder eller svartvitt. Vi ser det positivt att vi får ge unga spelare chansen. Det kommer bli tuffa utmaningar men det är också ett led i deras utbildning. 

Så situationen stressar inte dig?

– Nej, om det hade varit inför ett slutspel eller i slutet av serien så visst, men herregud, vi har spelat två matcher. Det kommer att blir fler kriser för ett att skriva om under säsongen. 

Nils Lundkvist och Erik Gustafsson matchades hårt mot Örebro och kom upp i 26 respektive 27 minuters speltid.

– I slutändan handlar det om att vinna matcher och då kan det bli mer speltid på en del, som Nils och Erik i går. Skulle vi hålla på så här i en månads tid skulle det blir tufft, men vi ser ljuset i tunneln. Daniel Sondell och Joonas Jalvanti är förhoppningsvis på väg tillbaka.

Gustafsson har haft en tuff försäsong och missat mycket, hur ser du på att matcha honom så här hårt direkt?

– Det är perfekt. Han får ta igen det han har vilat. Nu får han betala tillbaka.Han har de minuterna i sig, men visst, ska han spela 27-30 minuter i 52 omgångar så kommer det bli tufft. Men där ska vi inte behöva hamna. 

Vilka andra spelare på juniorsidan kan komma in?

– Vi hade med oss Albin Thyni Johansson nere i Tyskland, så han är aktuell. Förra veckan var han sjuk. Det finns fler där nere också. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!