Luleåstjärnan om uppehållet: "En befrielse"

Den mörka säsongen fortsätter för Luleå. Lördagens förlust mot Brynäs innebar 13:e raka matchen utan trepoängare. "Vi gör dumma misstag. Nu måste vi sitta ner och titta på video för att analysera vad det är som vi gör fel", säger Bill Sweatt efter överkörningen.

4 februari 2017 22:09

Trots ett tidigt Luleåmål var det långa stunder en ren överkörning i Gavlerinken. Brynäs hade allt vad Luleå saknade. Bra passningsspel, säkert försvarsspel. Och effektiva när Luleå bjöd på lägena.

Som vid 4–1-målet när Christian Jaros spelade pucken rakt in i banan och serverade Jonathan Granström öppet mål.

– Jag har svårt att sätta ord på känslorna nu. Vi bjuder på allt. Det är så många misstag som gör att de får mål, säger Sweatt.

Efter ett tags funderande hittar han dock känslorna.

– Det är oerhört frustrerande. Vi förlorar inte för att vi inte jobbar tillräckligt hårt. Jag har aldrig spelat i ett lag som jobbar så hårt som vi gör varje match.

– Men det är de misstagen vi gör som kostar. Det är som att vi tappar huvudet och bjuder på allt. Det räcker med att göra det i en minut för att alla lag i den här serien ska ta tillvara på det och utnyttja det. Vi måste klara av att spela från minut 1 till 60 utan att göra de här små felen hela tiden.

Men om ni jobbar så hårt, vad är då felet, saknar ni kvalitet?

– Det är många som normalt gör mycket mål som inte fått det att fungera. Men jag tycker inte att vi saknar kvalitet i laget.

Så ni jobbar hårt och har kvalitet, är det tränarna som inte får fram vad de vill?

– Det är inte det. Men vi gör så oerhört dumma misstag som kostar oss mål. Och det har vi gjort ändå sen omgång 12.

Luleå har två poängs marginal ner till Djurgården under play-in-strecket.

– Ska vi spela slutspel måste vi skärpa oss. Det är bara elva matcher kvar nu. Klart det är mentalt tungt när vi har tappat tvåmålsledningar flera gånger. Det tär på självförtroendet. Men vi måste ta oss samman om vi ska klara att hålla oss över plats tio, eller ens över plats tolv.

Sweatt tryckte in Luleås andra mål i den tredje perioden, fjärde målet på två dagar för honom. Men några större känsloyttringar bjöd han inte på.

– Det kändes faktiskt nästan ännu värre när jag gjorde mål. Varför skulle jag vara glad när vi spelade så dåligt.

Uppehållet kommer lägligt enligt Sweatt.

– Det är en befrielse. Även om vi kommer att träna så är det skönt att slippa tänka på att nästa match kommer snart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Standar