Luleåkanotisterna hårsmån från bronsmedalj under NM

Det blev ingen pallplats för varken Elias Blom eller Johan Myrberg under helgens nordiska mästerskap i Jönköping. Men det var ytterst nära pallen för Luleåkanotisterna på några distanser.

12 augusti 2019 09:46

Det har varit nordiska mästerskapen för juniorer och ungdomar i Jönköping i helgen med två kanotister från Luleå KK. I juniorlandslaget H18 fanns Elias Blom och i ungdomslandslaget, H16, fanns Johan Myrberg. Dessutom är Elina Lineruth från Luleå KK förbundskapten för juniorlandslaget.

Under lördagen var de bägge Luleåkanotisterna nära att ta medalj men det blev istället varsin snöplig fjärdeplats. Elias Blom var bara ynka 16 hundradelar från ett brons när han paddlade K2-finalen över 200 meter tillsammans med William Berg från Nyköpings KK.

Tyvärr, för svenskarnas del, var den finska besättningen med Jaakko Hippelainen och Matias Ylisiurua snäppet vassare och kunde passera mållinjen strax före svenskarna. Å de två danska besättningarna fanns ingenting att göra och vårt södra grannland vann dubbelt.

För Johan Myrberg blev det också en fjärdeplats under lördagen när han tillsammans med sina tre landslagskollegor paddlade finalen på K4, 1 000 meter. Där var det dock ett lite längre avstånd upp till den danska besättningen som tog bronspengen, närmare fyra sekunder.

Blom och Myrberg körde även andra distanser där det blev några femteplatser och sjundeplatser. Starkaste nation under nordiska mästerskapen i Jönköping var Danmark som hamnade högst upp i resultatlistorna i merparten av loppen, både på kill- och tjejsidan.

Killarna från Luleå KK gjorde sina första stora mästerskap iklädda landslagsdressen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg