Trio bäst i nagelbitaren

Luleå Stars stod som segrare när matchen mot tabelljumbon var slut. Men det satt hårt åt. Slutresultatet skrevs till 61–59. – Jag tycker inte det borde vara så här liten marginal, sa Luleå Stars Josefin Hellberg.

Ylva Karolin.

Luleå2014-02-01 22:01

Allt började så bra. 19-8 efter sju minuters spel. Luleå Stars var det klart bättre laget. Sen hände något.

– Det kändes innan som att vi skulle vinna matchen, förklarade Josefin Hellberg.

Men spelet låste sig och när halva matchen var spelad stod det 25–25 på resultattavlan. Poängfyrverkeriet i första blev till ett krampaktigt ställningskrig.

– Vi skickar runt bollen istället för att göra något av det, sa Josefin Hellberg.

Resten av matchen var en nervkarusell. Sundsvall tog för första gången ledningen i matchen i den intensiva och svängiga andra halvan. Slarvigt spel från bägge hållen gjorde att lagen följdes åt. Men innan signalen för periodslut ljöd satte poängkungen Josefin Hellberg en trea. Vilket betydde fempoängs ledning inför sista.

– Jag är en spelare som ska ta mycket avslut. Så jag försöker göra det och ibland går dem i, sa Josefin Hellberg som noterades för 21 poäng.

Hemmalaget hade saken i egna händer och slarvade inte bort segern. Det var planens gigant, Frida Modig som tillsammans med Josefin Hellberg och Evelina Strömberg var skillnaden på vinst eller förlust. Trion stod för 49 poäng tillsammans. Modig som med all rätt blev utsedd till matchens lirar var iskall efter matchen.

– Det kändes ändå rätt så säkert, jag var aldrig nervös, sa Frida Modig.

Poängen, Stars: Josefin Hellberg 21, Frida Modig 15, Evelina Strömberg 13, Julia Mäkitaavola 6, NikolinaTomic 4, Ylva Karolin 2.