Ja, inte bara stormade in. Hon fick sitt stora genombrott och lyckades, trots en motig avslutning på den höga höjden i Santa Caterina i helgen, ta fjärdeplatsen i den totala världscupen efter suveräna finskan Virpi Kuitunen, norskan Astrid Jacobsen och polskan Justina Kowalczyk, som tog Kallas pallplats i den totala cupen på mållinjen.
Men när inte Tärendötjejen kom i läge för att vinna cupen, har det inte någon större betydelse att bli trea eller fyra. Även om Kalla grämde det sig en hel del över den tappade formen på slutet, där hon stod i snöyran i Santa Caterina och blängde på trion uppe på pallen.
Då hon såg ut att tänka: "Där ska jag också snart stå.. Vänta bara.."
För undertecknad känns ändå Charlotte Kalla som en stor moralisk vinnare även i cupsnacket, med tanke på att hon bjudit på massor av poäng i totalcupen på grund av sjukdom och avhopp från några tävlingar som garanterat givit henne mycket poäng.
Svenska hjärtan
I SVT:s pågående omröstning om vem som är vinterns största stjärna tycker hela 80 procent av svenska folket att det är Charlotte Kalla.
Hon har vunnit svenska folkets hjärtan, och här är sagan om Charlotte Kallas fantastiska genombrottsår:
Förr om åren skulle de så kallade kännarna leende ha skakat på huvudet om någon kommit och påstått att en förstaårssenior skulle gå till toppen i värrldscupen.
Det hade varit ett galet skämt. En omöjlig saga.
Två talanger i topp
Nu vet vi. Det kan hända, och det är inte bara Charlotte Kalla som utmanat. Även jämnåriga norskan Astrid Jacobsen, som Kalla tampats med under hela juniorkarriären, har levererat på ett ofattbart sätt.
Men tiderna förändras och det är bara att konstatera att dagens juniorer är färdiga som elitidrottare på ett helt annat sätt än förr, och det är vår egen världsstjärna Charlotte Kalla ett levande bevis på.
När dåvarande landslagstränaren Inge Bråten tidigt, alltför tidigt tyckte en del, tog in henne i A-landslagsgruppen och slängde in henne i hetluften vid VM 2007, så visste han vad han gjorde, och det hedrar den kontroversielle norrmannen.
Redan som junior visade hon den kapacitet, som bara de allra största talangerna bär på, i kraft av de bästa av gener från farfar, föräldrar och andra som betytt så mycket för hennes utveckling.
Vidare mot OS i Vancouver
Hon hade tidigt den viktiga syreupptagningen, som skiljer agnarna från vetet när det tar emot på krönen av backarna, och när en brant slalombacke, som den i avgörandet i Tour de Ski, reser sig som en husvägg framför.
Det är då det gäller att ha lungor och hjärta som har mer blod och syre att pumpa. Den kraften har Charlotte Kalla alltid haft att luta sig mot.
Kombinera det med en Vinnarskalle med stort V, och en blivande mästarinna är född.
Hon blev inte bäst i världen i år, men inte långt därifrån. Men nästa år har hon chansen.
Sedan är det bara att surfa på vågen över OS i Vancouver 2010, då hon rimligen är i den ålder när hon ska börja närma sig sina bästa år.
Årets Norrbottning
Tidigt i årets världscup visade hon var skåpet skulle stå. Hon åkte sensationellt bra, och blev etta i teamsprinten när sprintvärldscupen tjuvstartade i Düsseldorf i slutet av oktober förra året, och redan i den traditionella premiären i norska Beitostölen pallade hon för trycket och fick kliva upp på tredje plats efter 10 kilometer i favoritstilen fri stil.
Då var Charlotte lycklig och jublade:
– Aldrig hade jag vågat hoppas att redan nu vara här uppe, sa hon och brände av det där leendet som sedan fått hela svenska folkets hjärtan att smälta.
Framgångsvågen bara fortsatte och vid sidan av spåret korades hon till Årets Norrbottning av Norrbottens-Kurirens läsare. En utnämning som gjorde henne lycklig och stolt.
Säsongens höjdare Tour de Ski blev unga Charlottes triumftåg och stora genombrott i världseliten. Där tog hon fyra segrar med totalsegern.
Gunde Svan inspirerade
Hon hade redan inför säsongen pekat ut "touren" som sitt stora mål vid sidan av för-VM i Liberec och de svenska tävlingarna i världscupen, Slottssprinten och världscupen i Falun.
När undertecknad talade med Charlotte i början av säsongen fick jag dock tidigt intrycket att hon Touren var nummer ett, och att hon skulle försöka toppa formen just till den tävlingen.
Det lyckades hon med i samarbete med sin landslagstränare Kalixbon Jocke Abrahamsson, som med sitt lugn och sin positiva framtoning, lotsat henne förbi blindskären på vägen mot världseliten.
Ett extra stöd när det gäller träning, tävlingshumör, formtoppning och annat, fick hon också när tidigare skidmästaren och legenden Gunde Svan klev in som landslagschef, något som Kalla gillade i högsta grad. Och redan i samband med längdsportens traditionella mediaträff inför säsongen i Stockholm så var Kalla ute och sprang med Gunde på morgonen.
Rycket värt miljoner
I Tour de Ski hände så mycket. Ni kanske minns hur hon spurtade på upploppet i Prag med bara en stav, hur hon på nyårsdagen hämtade in 38 sekunder på självaste Marit Björgen och vann jaktstarten i fri stil i Nove Mesto, den sensationella sprintsegern i Asiago. Hennes krasch och fall i det klassiska loppet i Val di Fiemme, då hon svor så det hördes ända till Tärendö. Och till sist upphämtningen av ledande Kuitunen och rycket med stort R i slalombacken i Cavalese som avgjorde Tour de Ski, och som blivit oförglömliga TV-bilder som kommer att vevas om och om igen åratals framöver.
Hon blev miljonär och rik på kuppen.
Stor uppståndelse
På hemväg landade en uppburen Kalla mitt i ett kaos på Arlanda, där Norrbottens-Kuriren fanns på plats, och uppståndelsen blev nästan för mycket för henne en blek skidstjärna. Hon såg chockad ut när hon klev in i mediahavet.
Efter Touren skulle hon skyddas till varje pris. Det byttes mobilnummer och alla kontakter skulle gå via förbundets pressansvarige, och det får väl anses okay.
Urladdningen i Tour de Ski och uppståndelsen efteråt tog på Tärendötjejens krafter och hon fick en bakteriell infektion med åtföljande penicillinkur.
Puss på galan
På Idrottsgalan i Stockholm fick hon inget pris men blev ändå något av galans huvudfigur. Fick med sin pojkvän, Tiio, sitta vid samma bord som Zlatan och Carolina Klüft, och blev också överfallen med en puss av galaledaren Peter Settman som skapade skratt och jätterubriker.
Charlotte hängde med på alla skämt under galan. Tjejen är intelligent och stor på alla fronter. Hennes gymnasiebetyg är högst över hela linjen.
Svag utför
Hon tänkte också klokt när hon avstod turnén till Canmore, som säkert rent sportsligt lockade henne med passande grenar.
I Lahtis föll hon igen. Utförsåkning är en av hennes svagheter. Det avslöjade hon för undertecknad redan för ett par år sedan, och satte då sig själv i specialträning på Dundret, men det finns fortfarande mycket att göra för henne på den fronten. Dagens skidsport kräver att åkarna ska kunna släppa på för fullt både i sladdkurvor och branta backar.
Tungt på hög höjd
Hon avstod sprinten i Drammen för att ladda för klassiska Holmenkollen där hon gjorde hon sin första tremil. Charlotte visade att Tour de Ski inte var någon tillfällighet och blev imponerande tvåa, knappt slagen av ukrainskan Sjevtjenko på den tuffaste av banor.
Den urladdningen fick hon nog betala för vid helgens världscupfinal i Santa Caterina utanför Bormio. Hon kom dit sliten, och mötte även ett annat problem den höga höjden, 1.800 meter.
Grymt för en orutinerad tjej om formen inte är på topp. Det innebar att hon inte kunde göra sig själv rättvisa och fick också kliva ner ett pinnhål i den totala världscupen.
Pappa Per-Erik och hela Tärendöstaben tittade på lördagsloppet i presscentrum i Falun tillsammans med undertecknad.
De tog motgången med jämnmod.
Det gör nog Charlotte själv också när den värsta besvikelsen lagt sig.