Straffade sig själva

Två självmål och ett baklängesmål i sista minuten. Då hjälpte det inte att det var en nykomling som topptippade Alvik mötte. - Det här finns inte på kartan, säger Tommy Mörsare bedrövat efter 2-3 mot Bureå.

SNÖPLIGT. Trots mål av Tommy Mörsare blev det ingen seger mot nykomlingen Bureå. "Det finns ju inte på kartan att man gör två självmål och förlorar på matchens sista spark", säger Mörsare.

LULEÅ2008-05-05 06:00
Alvik hade verkligen inte marginalerna på sin sida i mötet med Bureå. Oflytet började tidigt. Redan efter 23 minuters spel råkade Samuel Larsson bredsida in ett Bureåinlägg bakom en maktlös Anders Eriksson i det egna målet.Hemmalaget ägde en hel del boll men hade stora bekymmer i straffområdet. Hoppet tändes dock en minut före pausvilan då Robert Nyström och Tommy Mörsare sågade sig igenom bortaförsvaret och Mörsare avslutade med att placera in kvitteringen. - Vi gick in med en positiv känsla i omklädningsrummet. Det var som upplagt för att få lite fart under galoscherna, säger Mörsare. Och visst såg det ut som att Alvik skulle dra ifrån när Simon Brännström nickade in 2-1 i 65:e minuten. Men Bureå gav inte upp - och hade god hjälp av hemmaspelarna i straffområdet. På en frispark tre minuter senare blev Anders Eriksson för andra gången i matchen lurade av en egen spelare. Och det skulle bli ännu värre. "Problem med målskyttet"
På övertid nickade Samuel Gustavsson segern till Bureå efter att en målvaktsretur gett honom öppet mål. Tommy Mörsare var frustrerad efter slutsignalen.- Vi hade kunnat göra sex mål och ändå förlora med 6-7 i sista minuten. En sån dag kändes det som att det var, säger Mörsare. - Det finns ju inte på kartan att man gör två självmål och förlorar på matchens sista spark. Han vill emellertid inte skylla förlusten på otur. - Det är oskärpa bland forwards och de offensiva spelarna som gör att vi förlorar den här matchen. Jag själv skulle minst ha gjort två mål till, säger Mörsare och syftar främst på en nick i slutet av andra halvlek som strök stolpen. - Jag försökte placera in den på bortre stolpen men bollen ville inte in i dag.Vid sidan av planen stod Martin Kallerhult och tittade på. Kallerhult tränar med Alvik men är ännu inte i matchform. Att han saknades mot Bureå syntes tydligt. - Vi har haft lite problem med målskyttet och då är det klart att en spelare av Martins kaliber saknas. Men jag tycker ändå att vi har andra som ska kunna kliva fram och göra mål, säger Tommy Mörsare. Alviksanfallaren hoppas att insatsen mot Bureå var en engångsföreteelse.- Såna här skitgrejer händer under en säsong. Det är bara hoppas att vi gjort bort våra nu, säger han.- Jag tycker det är så tråkigt. Det finns så jäkla mycket potential i det här gänget, men tyvärr visar vi inte det i hemmapremiären. Det här var botten.Målen, Alvik: Tommy Mörsare, Simon Brännström.