Smakstart gav VC-plats

Säsongsstarten var ovanligt bra.
Nu hoppas Jenny Hansson, 31, på en ovanligt bra vinter.
- Resultatet i Bruksvallarna gör att det känns bra inför fortsättningen, säger hon.

SEGER. Jenny Hansson vann Vasaloppets damklass 2011, här passerar hon Evertsberg söndagen den 6 mars.

SEGER. Jenny Hansson vann Vasaloppets damklass 2011, här passerar hon Evertsberg söndagen den 6 mars.

Foto: Scanpix

Luleå2011-11-16 06:00

Jenny Hansson som kommer från Gällivare men tävlar för Vålådalens SK körde i mål på en niondeplats i fristilsloppet över tio kilometer i Bruksvallarna - 43 sekunder efter segrande Charlotte Kalla.

Hade bra driv
Ett resultat som förvånade Jenny Hansson som normalt sett brukar vara trögstartad i säsongsinledningen. Nu hade hon ett bra driv i åkningen genom hela loppet och en skön känsla i kroppen.

- Jag är jättenöjd med mitt lopp. Visst finns det detaljer som man hade hoppats skulle flyta lite bättre men med tanke på de förhållandena som varit den här hösten och man har knappt fått stå på snö ännu så gick det bra,
säger Hansson.

Löpning och rullskidor
Insatsen i Bruksvallarna resulterade i en plats i landslagstruppen till världscuppremiären i norska Sjusjöen till helgen.

- Det är otroligt kul att jag har fått det förtroendet och de ska bli inspirerande att åka dit och köra.

Förutom några snöpass i Östersund har uppladdningen handlat om en förlängning av den traditionella barmarksträningen. Löpning och rullskidor med andra ord.

Får laserbehandling
Jenny Hansson är långloppsspecialist och regerande Vasaloppsmästarinna och kommer även den här säsongen att satsa stenhårt på traditionella världscupen fram till januari då långloppscupen, Ski Classic, drar igång med sju långlopp.

- Jag upplever att det är bra för mig att få de här traditionella distanserna för att få upp farten lite grann och samtidigt är det alltid bra att tävla, säger 31-åringen.

I januari förra säsongen föll Jenny Hansson under en tävling i Österrike och fick en spricka på två kotor i ryggslutet. Sprickan har läkt ihop men det är fortfarande irriterat och Jenny Hansson får laserbehandling mot svullnaden.

- Det är fortfarande inte bra men jag upplever inte att det påverkar min fysiska prestation och mina resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om