Seger direkt för Olga

Elvaåriga Olga Ygge från Luleå, fick en bra start på sitt tävlande och inledde med en vinst när hon deltog i sin allra första tävling i westernridning.
- Det gick jättebra, säger Olga Ygge.

Hästbiten. Olga Ygge tycker tycker hästar är det roligaste som finns och den gångna helgen vann hon  i sin första tävling med hästen Hera.  Foto: Kent Risberg Vikström

Hästbiten. Olga Ygge tycker tycker hästar är det roligaste som finns och den gångna helgen vann hon i sin första tävling med hästen Hera. Foto: Kent Risberg Vikström

Foto:

Luleå2012-06-12 06:00

Bothnia western riders anordnade i lördags klubbens första westerntävling vid Öbacka gård i Persön. Tävlingen bestod bland annat av klasserna westernridning, trail och western horsemanship. Olga Ygge inledde med att tävla i den sistnämnda med bra resultat.

- Det gick jättebra, jag vann. Det som gick bäst i dag var där domarna skulle säga olika gångarter som man skulle göra, till exempel trav och skritt och sånt. Det tycker jag var det bästa i dag säger Olga Ygge.

Hon tävlade även i klassen westernridning.

Lördagens tävling var hennes första riktiga westerntävling någonsin.

- Jag har tävlat en gång innan, det var en klubbtävling här i Persön. Sen har jag varit med i en westerntävling tidigare men det var bara på lek, så det här var min första riktiga. Jag ska tävla i en annan westernriding tävling snart också, säger Olga Ygge.

Roligast att tävla
Olga Ygge rider varje dag och det är just ridningen som hon tycker är det roligaste med sporten.

- Det roligaste med att ha häst är när man rider, då får man hålla på med hästen mest. Jag rider på familjens häst, Hera, som vi har haft i ungefär två år. Tävlingarna är också roliga, särskilt om man vinner, säger Olga Ygge med ett leende.

Tränar på islandshästar
Hon tillhör Bothnia ryttarsällskap och tränar oftast i just Persön tillsammans med sin tränare Alexandra Rahm och sin mamma Minna Ygge, som båda två deltog i helgens tävling.

- Jag brukar träna här i Persön, förutom när jag är på kurser. Det är en kurs om
islandshästar som vi brukar kalla för Mariebergkurs, då är det bara islandshästar som vi tränar på. Då får man välja lite vad man vill träna på, säger Olga Ygge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om