Schweizisk tränare tar över i IBK Boden

Oliver Bachhofen. Det är namnet på IBK Bodens nya huvudtränare. - Det är en stor utmaning för mig, säger den schweiziske tränaren.

LULEÅ2007-04-19 06:00
Den 29-årige Bachhofen kommer närmast från ett tränarjobb i laget Floorball Riders Dûrnten-Bubikon-Rüti som den senaste säsong slutade på en sjätteplats i den schweiziska ligan. Han var dessutom assisterande förbundskapten i Australiens damlandslag under det senaste VM:et.
IBK Boden hoppas nu att Oliver Bachhofens namnteckning ska vända den negativa trenden. Detta efter kanske den sämsta säsongen sedan klubben gick upp i elitserien.

Ett äventyr
- Jag är verkligen lycklig att få coacha i den högsta ligan i Sverige, den bästa damligan i världen, säger Oliver Bachhofen som tillsammans med sin flickvän Michaela Kathriner, som nyligen skrev på för Bodenklubben, nu blir tunga kuggar i lagmaskineriet nästa säsong.
Men det blir även ett äventyr utanför idrotten konstaterar Bachhofen.
- Jag ser verkligen fram emot att se hur det är där uppe.
Han gör sedan ett försök att beskriva sig själv som tränare.
- Min styrka är kommunikationen och mitt arbete med spelarna och jag är väl inte någon större expert på teknik. Det är väl inte en brist direkt men jag hoppas ju att få en coach vid min sida som är duktig på det.
I dagsläget är endast två spelare klar för nästa säsong i IBK Boden, Kathriner och Isabell Frimodig.
Samtidigt har målvakten Malena Helmersson, forwarden Camilla Wijkström och Sara Bergström, aviserat att de lämnar klubben.

Massor av arbete återstår
Vem som kommer att assistera schweizaren som tränare är heller inte klart.
- Vi jobbar med en lösning där vi har antingen två- eller tre tränare, säger Ulf Hemphälä som ingår i IBK Bodens sportråd.
Hur blir det med Suzanne Ahlman?
- Suzanne vill vi ha kvar i föreningen på något sätt. Nu blir det inte som huvudtränare men på något sätt vill vi använda oss av hennes kunskaper.
Det är även osäkert kring den schweiziska stjärnan Tanya Ertürk fortsättning i IBK Boden.
- Vi vill förlänga med henne men hon kommer att åka hem och fundera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om