Säsongen i fara

I matchen mot Norrköping stukade hon foten. Drygt tre veckor senare har Mikaela Hägglund ännu inte kunnat träna. - Det gör fortfarande ont, säger hon.

BEKYMRAD. Mikaela Hägglund har inte kunnat träna sedan hon skadade sig i matchen mot Norrköping för tre veckor sedan.

BEKYMRAD. Mikaela Hägglund har inte kunnat träna sedan hon skadade sig i matchen mot Norrköping för tre veckor sedan.

Foto: Eija Dunder

Luleå2009-12-02 06:00
Det var den 8 november i Pontushallen som olyckan var framme. Med endast 26 sekunder kvar av matchen mot Norrköping stukade Luleåguarden foten så illa att hon inte kunde fullfölja matchen.20-åriga Hägglund beordrades vila och har så gjort under tre långa veckor. Ingen träningIngen match.- Det är fruktansvärt frustrerande att inte kunna spela med laget. Riktigt jobbigt faktiskt, säger hon.- Men de har sagt att jag måste vara försiktig så att jag inte stukar den igen. Då kan det handla om en rejäl skada som innebär att jag inte kan spela mer den här säsongen, fortsätter hon. Matchen mot Norrköping avgjordes i omgång fem och Hägglund har därmed missat fyra matcher. Gör fortfarande ont
På lördag ställs Luleå Basket mot Umeå Comets på bortaplan och i dagsläget finns det ingenting som talar för att Hägglund kan spela.- Jag ska träffa sjukgymnasten i morgon (läs i dag) och då kommer jag att få en bättre prognos för hur det ser ut, säger hon.Har du ont?- Ja, i vissa lägen gör det fortfarande ont, fast jag kan ändå gå normalt. Statistiken visar att Mikaela Hägglund på sina fem matcher snittat fem poäng och fyra returer per match. Förtroendet från coachen Dennis Pihl ligger på 19 minuter.
Namn: Mikaela Hägglund.Ålder: 20.Längd: 176 cm.Position: Guard.Tidigare klubbar: Höken, Stars, Luleå BG.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om